Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львіввугілля

Понеділок, 17 серпня 2020, 11:58

Львіввугілля і конструкторське бюро Топаз не віддадуть на приватизацію

Львіввугілля

Кабмін виключив із переліку об'єктів держвласності, які підлягають приватизації, три підприємства Львівщини.

Про це повідомила прес-служба Фонду державного майна України.

У сеерду, 12 серпня, на своєму засіданні Кабінет міністрів України прийняв розпорядження "Про передачу об'єктів державної власності в сферу управління Фонду державного майна" для їх подальшої приватизації, згідно із яким із переліку виключили 23 держпідприємства.

Зокрема, за пропозицією Міненерго, з переліку виключили ДП "Львіввугілля" та ДП "Шахта "Надія" ДП "Львіввугілля", а за пропозицією віце-прем'єра з питань промполітики Олега Уруського – Львівське державне спеціальне конструкторське бюро "Топаз".

Зазначимо, ПАТ "Шахта "Надія" ДП "Львіввугілля" у Сокальському районі стала збитковою у 2016 році. Тоді її збиток становив 6,4 млн грн, а у 2018 році сягнув 7,4 млн грн.

ДП "Львівське конструкторське бюро" хотіли приватизувати ще у 2016 році. Його статутний капітал становить 499 тис грн. Основним видом діяльності є дослідження та експериментальні розробки у сфері природничих і технічних наук. 

Відповідно до інформації, опублікованої Міністерством економіки про збитки та прибутки підприємств, бюро не є збитковим. Однак його прибуток у 2016 році становив всього 65 тис грн, а у 2018 році – 99 тис грн. 

Зазначимо, у грудні минулого року Варіанти зібрали інформацію про підприємства Львівщини, які Фонд держмайна віддає у приватизацію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.