Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Василь Вовкун

П'ятниця, 4 вересня 2020, 17:07

Львівська опера втратила більше 66 мільйонів через неефективність керівництва

Василь Вовкун

Аудитори виявили у Львівській опері втрати з бюджету на 66 млн грн.

Про це повідомила прес-служба Західного офісу Державної аудиторської служби України.

Держаудитслужба провела ревізію фінансово-господарської діяльності Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької з 1 січня 2017 року по 31 березня 2020 року та виявила низку неефективних управлінських рішень та незаконних видатків, що призвели до витрат на 66 млн грн.

Зокрема, з цієї суми 17,7 млн грн – незаконні видатки.

"Всупереч вимогам законодавства театром при формуванні та затвердженні штатних розписів значно завищено потреби в коштах на оплату праці для здійснення працівникам доплати за вислугу років. Як наслідок, з бюджету зайво отримано і використано майже 15,3 млн грн. Через застосування додаткових коефіцієнтів до окладів працівників додатково витрачено 25,3 млн грн за рахунок коштів загального фонду державного бюджету" – наголосили у Держаудитслужбі.

Крім цього, театр для виконання ролей у виставах неодноразово залучав сторонніх солістів і артистів, яким за надані послуги виплатили 13,7 млн грн, незважаючи на наявність власних артистів.

"Театр безпідставно витратив 906,7 тис грн на доплати працівникам за розширення зони обслуговування, збільшення обсягу виконуваних робіт тощо. Ревізією виявлено зайве витрачання 655,7 тис грн унаслідок завищення підрядними організаціями вартості робіт з капітального ремонту приміщень театру" – додали у Держаудитслужбі.

Саме тому генеральному директору – художньому керівнику театру Василю Вовкуну надіслали листа з вимогою усунути порушення, а на начальника планово-економічного відділу Львівської опери склали протокол про адміністративне правопорушення.

Нагадаємо, у червні Василь Вовкун заявляв, що заборгованість Опери, зокрема, за комунальні послуги та пожежну охорону, становлять 6,2 млн грн, а недоотримані доходи театру, станом на 1 серпня, мають становити близько 23 млн грн.

Через запровадження карантину вистави на великій сцені Львівської опери скасували з 12 березня,тоді ж Опера запустила онлайн-трансляцію. Театральний сезон у Львівській опері відновили з серпня цього року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.