Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Грибовицьке сміттєзвалище

Вівторок, 22 вересня 2020, 13:04

ДАБІ дозволила міськраді розпочати рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища

Грибовицьке сміттєзвалище

ЛКП "Зелене місто" отримало дозвіл на початок будробіт із рекультивації Грибовицького полігону ТПВ.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Державна архітектурно-будівельна інспекція України надала дозвіл ЛКП "Зелене місто" на початок будівельних робіт із рекультивації Грибовицького полігону ТПВ.

Як зазначили у Львівській міськраді, найближчим часом підрядник J/V Goksin Insaat – Hayat Group приступить до початку будівельних робіт із рекультивації полігону.

"Підрядник зобов'язаний облаштувати бічні схили мас відходів, щоб забезпечити стабільний кут нахилу, який підходить для установки технічного та остаточного шару покриття. Також проектом передбачено зробити остаточний купол із відпрацьованої маси відходів, щоб гарантувати відсутність ставків і фільтрації дощової води. Разом із тим підрядник має встановити технічний і остаточний шар покриття на виположених схилах, щоб зменшити проникнення дощової води в масу відходів. Крім того, будуть вжиті заходи для осушення фільтрату в основі маси відходів", – заявив директор ЛКП "Зелене місто" Святослав Євтушенко.

Він додав, що підрядник має гарантувати, що полігонний газ із відходів правильно відкачується і відводиться у спеціальну мережу, а потім видаляється шляхом спалювання.

Передбачається, що ці роботи триватимуть майже два роки

Нагадаємо, у грудні 2019 року польсько-румунський консорціум Vekto – Iridex Group Plastic переміг у тендері на рекультивацію львівського Грибовицького сміттєзвалища.

Додамо, у червні 2018 року Львівська міськрада та ЄБРР підписали кредитну угоду на 25 млн євро. Закупівлю здійснють за кошти позики ЄБРР, Фонду "Чисті технології" (CTF) та гранту Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (E5P). У серпні 2019 цього року Львівська міська рада оголосила тендер на вибір підрядника з комплексної рекультивації Грибовицького сміттєзвалища.  

Участь у конкурсі взяли сім закордонних компаній: консорціум JV Mesogeos S. A (Греція) та Rodina (Україна), консорціум SUEZ (Франція) та ONUR (Туреччина), консорціум JV GOKSIN INSAAT (Туреччина) та HAYAT GROUP (Азербайджан), VEKTO SP. Z O.O. (Польща).

Також у Львові запустили онлайн-трансляцію Грибовицького сміттєзвалища.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.