Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівська поліція

Середа, 7 жовтня 2020, 15:30

В Україні під час виборів залучать понад 75 тисяч поліцейських

львівська поліція

Поліція з 12 жовтня переходить на посилену службу напередодні місцевих виборів.

Про це повідомляє Інтарфакс-Україна.

Як заявив сьогодні голова Національної поліції Ігор Клименко, особовий склад поліції працюватиме в посиленому режимі з 12 жовтня до 1 листопада на період виборчої кампанії та під час місцевих виборів в Україні.

"Основним завданням поліції під час виборчого процесу є простежити за тим, щоб вибори пройшли в рамках законності. Ми налагодили координацію з усіма керівниками правоохоронних органів в регіонах, щоб забезпечити безпеку як під час виборчої кампанії, так і самих виборів. З 12 жовтня по 1 листопада весь особовий склад поліції працюватиме в посиленому варіанті службової діяльності", – зазначив Ігор Клименко.

За його словами, кількість адміністративних протоколів і розпочатих кримінальних проваджень за місяць виборчої кампанії вже перевищує в 12 і 18 разів відповідно аналогічні показники під час парламентських виборів у 2019 році.

На вибори планується залучити понад 75 тисяч поліцейських, з них на охорону виборчих бюлетенів – 47 тисяч.

"Щодобово для забезпечення правопорядку на вулицях населених пунктів та на автошляхах держави буде залучатися більше 10 тисяч поліцейських, це 2,7 тисяч патрулів. З метою своєчасного та якісного документування правопорушень, пов'язаних із виборчим процесом, та інших повідомлень громадян, заплановано чергування 1200 посилених слідчо-оперативних груп", – розповів заступник голови Нацполіціі Олександр Фацевич.

Нагадаємо, ЦВК оголосила з 5 вересня 2020 року початок передвиборчої кампанії, а 10 серпня ЦВК сформувала склад Львівської обласної, районних та міських територіальних виборчих комісій для проведення місцевих виборів, які відбудуться 25 жовтня. Під час виборів на Львівщині працюватимуть 47 ТВК, переглянути склад цих комісій можна за посиланням. 

Виборчі бюлетені будуть п'ятьох кольорів: блакитного, світло-зеленого, світло-жовтого, кремового і світло-рожевого. З їхніми формами можна ознайомитись тут

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.