Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вибори

Понеділок, 12 жовтня 2020, 15:04

ЄС і Самопоміч викрили у порушенні передвиборчої агітації на Львівщині

вибори

Опора зафіксувала два випадки порушення передвиборчої агітації на Львівщині.

Про це повідомляє ГО "Опора".

У будівлі народного дому в Пустомитах 5 жовтня перед заходом з нагоди Дня вчителя, де була присутня голова Пустомитівської районної ради й кандидатка на посаду очільниці Пустомитівської міської територіальної громади віж ЄС Галина Гичко, жінки у футболках та кепках з логотипом "Європейської Солідарності" роздавали присутнім партійні газети, що є порушенням виборчрго законодавства.

"Згідно з частинами 15, 16 статті 57 Виборчого кодексу України забороняється використання приміщень, в яких розташовуються органи державної влади та органи місцевого самоврядування, для проведення заходів передвиборної агітації, а також забороняється розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами на будинках і в приміщеннях органів державної влади та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної власності" – наголосили у Опорі.

Крім цього, у вересні на сторінці Золочівської міської ради опублікували два відеоролики "Об’єднання "Самопоміч" та анонс зустрічі з головою партії Оксаною Сироїд, чинними депутатами та кандидатами у депутати від цієї політичної сили у Золочівському районі.

"Використання інформаційних ресурсів органів державної влади та місцевого самоврядування в агітаційних чи рекламних цілях під виглядом інформування можна розглядати як зловживання медійним адміністративним ресурсом. Хоча й агітація в Інтернеті та соціальних мережах не врегульована у Виборчому кодексі, проте популяризація партійних осередків чи лідерів під час виборчої кампанії є недобросовісною практикою" – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, ЦВК оголосила з 5 вересня 2020 року початок передвиборчої кампанії, а 10 серпня ЦВК сформувала склад Львівської обласної, районних та міських територіальних виборчих комісій для проведення місцевих виборів, які відбудуться 25 жовтня. Під час виборів на Львівщині працюватимуть 47 ТВК, переглянути склад цих комісій можна за посиланням. 

Виборчі бюлетені будуть п'ятьох кольорів: блакитного, світло-зеленого, світло-жовтого, кремового і світло-рожевого. З їхніми формами можна ознайомитись тут

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.