Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Спорт

ФК "Карпати"

fckarpaty.com

П'ятниця, 16 жовтня 2020, 12:33

Засновницею перереєстрованого ФК Карпати стала фермерська фірма з Радехівщини

ФК "Карпати"

Засновником ТОВ "ФК "Карпати" виступило підприємство "Західний Буг", а гендиректором призначили Степана Юрчишина.

У середу, 14 жовтня, у Львові підприємство "Західний Буг" заснувало нову компанію ТОВ "ФК "Карпати", генеральним директором якої призначили Степана Юрчишина, а спортивним директором-головним тренером – Андрія Тлумака.

За інформацією видання РБК-Україна, Степан Юрчишин повідомив їм у коментарі, що найближчим часом планується проведення прес-конференції, на якій буде надана інформація щодо подальшої діяльності та розвитку клубу.

Керівництво підприємства "Західний Буг" також підтвердило РБК-Україна свою участь у створенні ТОВ "ФК "Карпати" і повідомило про очікувану зміну складу учасників у зв'язку з долученням інших львівських підприємств до статутного капіталу, а також підготовку до перетворення товариства на акціонерне товариство.

Натомість капітани і тренери "Карпат" різних років (Ігор Кульчицький, Ростислав Поточняк, Олександр Чижевський, Ігор Худоб’як та Мирон Маркевич) оприлюднили звернення, у якому заявили, що легендарний клуб є практично знищений, тому вони не бачать іншого виходу з цієї ситуації, як відродження команди з нової чистої сторінки.

"Останніми роками всіх нас непокоїть ситуація з львівськими "Карпатами", яким в різні періоди ми віддали частинку свого життя. Тривалий конфлікт між двома співвласниками та фінансові негаразди клубу призвели до скандального виключення клубу зі змагань в останньому сезоні Прем'єр-ліги та переведення в найнижчий клас професіонального футболу. Практично всі гравці основи покинули команду і сьогодні вона опинилась вже на дні другої ліги. Минулого тижня клуб буквально викинули з бази в Брюховичах, на якій він тренувався останні десятиліття, і тепер там вже хазяйнує інша місцева команда. Задля порятунку бази для виховання талановитих юних футболістів, дитячо-юнацьку футбольну школу клубу прийняли на баланс міста.

Нам відомо про неодноразові пропозиції теперішнім власникам клубу про фінансову допомогу чи купівлю клубу від місцевого бізнесу, але всі вони залишилися без відповіді. Ми не розуміємо причини такого ставлення власників до клубу, але ми бачимо результат їхній дій – легендарний клуб практично знищений. Ми не можемо в цій ситуації стояти осторонь… й не бачимо іншого виходу з цієї ситуації, як відродження легендарної команди з нової чистої сторінки. Команди з серцем лева та завжди вірними вболівальниками, з фінансуванням від чесного і прозорого бізнесу та підтримкою громади Львова", – йдеться у зверненні.

За даними порталу YouControl, приватне підприємство "Західний Буг" зареєстроване з 2003 року у селі Павлів Радехівського району, займається вирощування зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур. Розмір статутного капіталу підприємства становить 1 390 532,36 грн.

Кінцевими бенефіціарними власниками підприємства є львів'яни Валерій Овчарук і Оксана Друль, а також мешканець смт. Брюховичі Юрій Гладун.

Оксана Друль і Юрій Гладун є власниками ТзОВ "Техноцентр-Радехів" (діяльність посередників у торгівлі машинами, промисловим устаткованням, суднами та літаками), ТзОВ "Радехів-цукор". Юрій Гладун також володіє ТзОВ "Львівське фондове агентство", а спільно із Валерєм Овчаруком – ПАТ "Спеціальне конструкторське бюро мікроелектроніки в приладобудуванні".

Зазначимо, на початку липня контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу виключив Карпати з учасників Прем’єр Ліги через неявку на двох матчах УПЛ з ФК Маріуполь – поєдинки 24-го та 29-го турів. На початку червня у Карпатах зафіксували спалах коронавірусу, тому футбольний клуб був змушений відправитись на двотижневий карантин.

У серпні "Карпати" презентували новий логотип клубу, а герб передали ГО "Ультрас Карпати". А у вересні Львівська міська рада взяла на баланс дитячу футбольну школу ФК "Карпати".

Додамо, що наприкінці травня Петро Димінський продав футбольний клуб Карпати футбольному агенту Олегу Смалійчуку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.