Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ірина Верещук

glavcom.ua

Вівторок, 20 жовтня 2020, 11:43

Нардепиця Верещук протринькала на марафети 25 мільйонів зелених слуг

Ірина Верещук

Київський осередок "Слуги народу" витратив більше 25 мільйонів на виборчу кампанію Ірини Верещук.

Про це повідомляє громадський рух "Чесно".

Київська територіальна виборча комісія опублікувала частину проміжних фінансових звітів кандидатів на посаду міського голови Києва згідно із яким
кампанію Ірини Верещук повністю оплатила Київська міська партійна організація "Слуги народу" зі свого поточного рахунку.

Зокрема, ця сума складає понад 25 млн грн. Натомість київський осередок партії на свої кампанію витратив 6,7 млн грн.

Наразі на агітацію Верещук витратили трохи більш ніж 22 млн грн. Левова частка припадає на оплату ефірного часу на телебаченні – 14,7 млн грн, вартість зовнішньої реклами кандидатки від початку виборчої кампанії становить 5,6 млн грн, а реклама в інтернеті – майже 1,3 млн грн (з них у Facebook – 784 тис грн).

На розповсюдження друкованої продукції з виборчого фонду Верещук не витратили жодної копійки, як й за виготовлення відеороликів, однак у Києві роздавали агітаційні листівки 

Найбільша стаття видатків з рахунку осередку – майже 5,3 млн грн на зовнішню рекламу та рекламу в ліфтах. 

Як наголосили в "Чесно", проміжні фінансові звіти відображають лише офіційні витрати від моменту реєстрації до 14 жовтня, тож "Слуга народу" та Ірина Верещук прозвітували тільки за кілька тижнів кампанії, тоді як першу рекламу Верещук рух "Чесно" зафіксував ще на початку серпня, а на початку веерсня Ірину Верещук помітили у повітрі над пішохідно-велосипедним мостом у Києві.

Нагадаємо, Ірина Верещук пройшла до Верховної Ради від партії "Слуга народу" під номером 29. У 2010-2015 роках вона була мерчинею Рава-Руської, а з вересня 2017 року – доценткою кафедри політології Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова, викладала у Інституті екології економіки і права, а також очолює ГО "Міжнародний центр балтійсько-чорноморських досліджень та консенсусних практик. Центр політичного діалогу".

У листопаді 2019 року її звільнили з посади представниці уряду у Верховній Раді, а у липні стало відомо, що Ірина Верещук представлятиме "Слугу народу" на виборах міського голови Києва.

Минулоріч Верещук зібрала 130 000 грн і 15 000 доларів готівки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.