Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вибори 2020

Середа, 21 жовтня 2020, 14:30

Аваков шукатиме фальсифікаторів виборів з гелікоптера

вибори 2020

Від сьогодні МВС перейшло на посилений режим роботи та задіє авіацію через проведення місцевих виборів.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

Міністерство внутрішніх справ з 21 жовтня перейшло на посилений режим роботи через проведення 25 жовтня місцевих виборів. Посилений режим роботи триватиме до 1 листопада, а для забезпечення безпеки також залучать авіацію.

"Щоб підвищити ефективність реалізації формування резервів, і безпосереднього реагування у рамках виборчої кампанії планується залучати нашу авіацію. Ми плануємо залучати всі наявні сили та засоби авіації системи МВС – літаки та гелікоптери. Наявність гелікоптерів дозволить реагувати на протиправну діяльність у найвіддаленіших точках, де немає посадкових смуг" – наголосив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров.

За його словами, до 23 жовтня авіація МВС повинна бути передислокована до місць базування та переведена у режим чергування. 

У МВС також зазначили, що вже зараз 2729 поліцейських взяли під охорону 1340 територіальних виборчих комісій. Всього з 5 вересня поліція зареєструвала 6 185 заяв та повідомлень, пов'язаних із виборчим процесом. За результатами їх розгляду склали 1 436 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень та розпочали 475 кримінальних проваджень.

Нагадаємо, ЦВК оголосила з 5 вересня 2020 року початок передвиборчої кампанії, а 10 серпня ЦВК сформувала склад Львівської обласної, районних та міських територіальних виборчих комісій для проведення місцевих виборів, які відбудуться 25 жовтня. Під час виборів на Львівщині працюватимуть 47 ТВК, переглянути склад цих комісій можна за посиланням. 

Виборчі бюлетені будуть п'ятьох кольорів: блакитного, світло-зеленого, світло-жовтого, кремового і світло-рожевого. З їхніми формами можна ознайомитись тут

Додамо, більше 50% українців готові проголосувати при загостренні ситуації із Covіd-19.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.