Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Виборча дільниця

П'ятниця, 23 жовтня 2020, 10:59

У Сокалі члени ДВК відмовляються йти у лікарні до пацієнтів хворих на Covid-19

Виборча дільниця

На Львівщині члени ДВК відмовляють йти до виборців, у яких було виявлено Коронавірус.

Про це повідомляє громадянська мережа ОПОРА.

Члени ДВК №461311 у місті Сокаль відмовляються йти у день голосування до тих виборців-пацієнтів "Сокальської центральної районної лікарні", в яких виявлено COVID-19. А головний лікар "Кам’янка-Бузької центральної районної лікарні" був проти створення дільничної виборчої комісії в його медустанові через поширення коронавірусної інфекції.

Спеціальна дільнична виборча комісія №461311 розташована у комунальному підприємстві Сокальської районної ради "Сокальська центральна районна лікарня". Ця медустанова визначена, як лікарня першої хвилі, для прийому хворих на COVID-19. До складу ДВК увійшло 6 осіб. За словами голови комісії, члени ДВК відмовляються 25 жовтня у день голосування йти зі скриньками до виборців-пацієнтів, у яких виявлено коронавірусну інфекцію.

"В нас 50 осіб лежить, два відділення. Вхід закритий. Ми налаштовані до них не ходити. Що нам ті костюми допоможуть. Бюлетень бере хворий, інфекція залишається на бюлетені. Ми маємо рахувати їх, здавати документацію. Як то всьо має виглядати. Ми не лікарі, ми не знаємо, як працювати з такими хворими. Люди, що лежать, по закону мають голосувати. Я пропоную внести їх в список, що вони не можуть пересуватися. Ми до них не йдемо і відповідальності ніякої не несемо. Їх бюлетені заповнюємо як невикористані. Туди ніхто не піде, мені 60 років, є в нас член якому 75 років. Ніхто не піде на такий ризик", –  розповіла ОПОРІ голова ДВК Тетяна Янівська.

Спеціальна виборча дільниця №460679 (місто Кам’янка-Бузька) розташована у приміщенні комунального некомерційного підприємства "Кам’янка-Бузька центральна районна лікарня". За словами голови Кам’янка-Бузької міської територіальної виборчої комісії Лариси Михальчук, головний лікар медустанови не хотів, щоб дільниця відкривалася у приміщенні лікарні через поширення коронавірусної інфекції.

"Ми її не створили, думали, що вона буде закрита. Але на основі чого вона буде закрита. Реєстр виборців з ними проводив переговори, тоді ми її створили. Комісія отримала печатку, канцтовари, табличку, вона працює", – зазначила Лариса Михальчук.

Нагадаємо, у Стрию члени однієї ДВК відмовилися провести засідання через Covid-19, члени однієї з ДВК у Самбірському районі відмовилися працювати на виборах і не провели перше засідання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.