Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

виборча дільниця

Четвер, 29 жовтня 2020, 11:16

Опора виявила порушення на Львівщині під час передачі виборчих бюлетенів

виборча дільниця

Спостерігачі "Опори" виявили вивезення печаток з дільниць та переписування протоколів у ТВК і машинах.

Про це повідомляє ГО "Опора" на своїй сторінці у Фейсбуці.

Спостерігачі ГО "Опора" спостерігали за процесом встановлення підсумків та результатів голосування у територіальних виборчих комісіях у Львівській області та виявили безліч порушень: спроби заповнювати виборчу документацію безпосередньо у приміщеннях ТВК, у машині біля будівель, де знаходиться ТВК, а також наявність у представників комісій печаток ДВК, що є порушенням встановленої законодавством процедури.

Зокрема, члени ДВК №460854 (село Стрілки) під час підрахунку голосів виявили нестачу двох бюлетенів. Двох бюлетенів так і не знайшли, про що склали відповідний акт.

У приміщення дільниці у селі Сербів (Червоноградський район) під час підрахунку голосів намагалися увірватися двоє п'яних чоловіків. Поліцейські склали протокол за фактом дрібне хуліганство.

Члени ДВК №460320 (село Старі Стрілища) приїхали здавати виборчу документацію до Бібрської міської ТВК, маючи з собою печатку. Коли представники ТВК запитали, чому всі конверти заклеєні, а один ні, членкиня ДВК відповіла, що може це зробити на місці, бо має з собою печатку. 

Члени ДВК №461991 (Львів) мали печатку і ставили її на протоколи у приміщенні, де безпосередньо відбувається засідання Львівської міської територіальної виборчої комісії.

Одна із членкинь дільничної виборчої комісії №461618 (село Коти) ставила печатку на документи у коридорі, недалеко від залу, де засідає Яворівська міська ТВК. Жінка заховалася за віконною завісою. 

Члени деяких дільничних виборчих комісій мали печатки у приміщенні Дрогобицької міської ТВК.

Неналежним чином були запаковані бюлетені у спецпакетах дільничної виборчої комісії №461632 (село Липовець). У коридорі, де поруч засідає Золочівська міська територіальна виборча комісія, дві членкині переглядали протоколи. Спецпакети були відкриті.

Також зафіксовано випадок, коли члени однієї з ДВК переписували протоколи у кабінеті Золочівської міської ТВК. У ньому працюють голова і секретар комісії.

Члени однієї дільничної виборчої комісії переписували протоколи у машині під будівлею, де проводила засідання Бродівська міська територіальна виборча комісія.

Натомість члени ДВК №461777 (місто Самбір) вписували у протоколи про підрахунок голосів цифри у приміщенні, де працює Самбірська міська територіальна виборча комісія. За поясненнями самих членів цієї комісії, вони дописали лише нулі, адже раніше в пустих графах протоколу нічого не було.

Члени однієї з дільничних виборчих комісій заповнювали протоколи про підрахунок голосів на підвіконні поруч із залом, де відбувається засідання Стрийської міської ТВК. Також у них з собою була печатка ДВК. Щодо цього факту спостерігачка "Опори" написала заяву у поліцію.

Нагадаємо, у неділю, 25 жовтня, в Україні стартували місцеві вибори. У Львові на виборах явка склала 38,6%, проголосували 220 415 виборців. Станом на 28 жовтня загалом вже 99,4% виборчих дільниць в Україні завершили підрахунок голосів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.