Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вибори 2020

Четвер, 5 листопада 2020, 13:50

Щебель і Яворський вдруге очолять Миколаїв і Борислав

вибори 2020

ЦВК затвердила результати виборів на посаду голови Миколаївської та Бориславської ОТГ.

Центральна виборча комісія оприлюднила офіційні результати виборів на посаду міського голови у Миколаєві Стрийського району та Бориславі Дрогобицького району.

Зокрема, перемогу на виборах голови Миколаївської ОТГ здобув чинний міський голова Андрій Щебель, який йшов на вибори як самовисуванець. За нього проголосували 29,2% виборців, що становить 3429 голосів. 

Щебель на виборах 2015 року вперше став мером Миколаєва з 39,4% голосів, до цього працював секретарем цієї міськради, був кандидатом від партії Народний Рух України. У 2006-2010 роках працював на посаді керівника відділу, керівника служби у справах дітей Миколаївської РДА й був депутатом Миколаївської районної ради. У 2017 році Щебель задекларував 281 тис грн доходу та нову іномарку.

Загалом на посаду міського голови Миколаєва претендували 8 осіб. 

Мером Борислава стане самовисуванець, чинний мер Ігор Яворський. За нього проголосували 74,32% виборців, що становить 7840 голосів. Натомість на виборах-2015 його підтримала партія "Об'єднання "Самопоміч". 

Загалом на посаду міського голови Борислава претендували 9 осіб.

Нагадаємо, у неділю, 25 жовтня, в Україні стартували місцеві вибори. У Львові на виборах явка склала 38,6%, проголосували 220 415 виборців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.