Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

"Справа Василя Стуса"

hromadske.ua

Четвер, 19 листопада 2020, 11:55

Облрада Львівщини виділила кошти на закупівлю книги Справа Василя Стуса

"Справа Василя Стуса"

Львівська облрада закупить книгу "Справа Василя Стуса" для бібліотек і шкіл Львівщини і Луганщини.

Сьогодні, 19 листопада, на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли рішення про закупівлю книги Вахтанга Кіпіані "Справа Василя Стуса. Збірка документів з архіву колишнього КДБ УРСР". "За" проголосували 50 депутатів.

Депутати підтримали ініціативу закупити книгу "Справа Василя Стуса" для бібліотек у Львівській та Луганській областях та виділили з обласного бюджету на це 910 тис грн.

Як розповів ще у середині жовтня голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, всього планують закупити 3006 примірників. З них 1462 направлять у школи, а ще 1544 – до бібліотек.

Нагадаємо, 19 жовтня райсуд Києва зобов’язав автора книги "Справа Василя Стуса" Вахтанга Кіпіані та видавництво Vivat видалити з неї інформацію про Віктора Медведчука, який був адвокатом Стуса, та заборонити розповсюдження накладу книги із згадками про нього.

У видавництво повідомили, що оскаржуватимуть рішення суду, а наклад книги, після інформації про заборону, розкупили за лічені хвилини. Після цього, до дії заборони, видавництво Vivat розпочало друк нового накладу книги.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.