Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівська міськрада

Вівторок, 24 листопада 2020, 10:30

Три фракції провели першу сесію новообраної Львівської міськради (оновлено)

львівська міськрада

Сьогодні фракції "Європейська Солідарність", "Варта" та ВО "Свобода" провели першу сесію міськради, на якій обрали тимчасову президію.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 24 листопада, новообрані депутати із фракцій "Європейська Солідарність", "Варта" та ВО "Свобода" провели перше засідання сесії Львівської міської ради у відреставрованому приміщенні великої сесійної зали, яке закрили на ремонт ще у 2019 році.

Натомість фракції "Самопомочі" та "Голосу" відмовилися брати участь у засіданні.

Голова міської ТВК Ігор Сліпецький зачитав рішення про обрання депутатів, а також повідомив, що у віпадку відсутності мера сесія має право призначити тимчасову президію. 

Депутат Роман Грицевич зачитав урочисту присягу депутатів. Після чого депутати одноголосно затвердили склад тимчасової президії. До неї увійшли Любомир Мельничук з ВО "Свобода", Петро Адамик від "Європейської Солідарності" та Юрій Мартинюк від "Варти". 

Петро Адамик, голова фракції ЄС у міськраді, пояснив, що президія сформована ускладі представників всіх фракцій, тобто до її слкаду також були обрані депутат від самопомочі Федишин і від Голосу Троць. 

Наразі у приміщення відсутні крісла, монітори та частина техніки. 

Нагадаємо, до Львівської міської ради пройшли п'ять партій, які розділили між собою 64 депутатських мандати: "Європейська Солідарність" – 26 мандатів, "Самопоміч" – 17 мандатів, "Голос" – 8, "Варта" – 7 мандатів та ВО "Свобода" – 6 мандатів. На сесії були присутні 34 депутати. 

Вчора, 23 листопада, новообраний голова Львівської міськради висловився проти проведення першої сесії до оголошення результатів виборів міського голови. Раніше ТВК призначела дату першої сесії на 3 листопада. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.