Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сесія Львівської міськради

Вівторок, 24 листопада 2020, 11:50

Садовий бачить руку Козловського і Кривецького у проведенні новообраної сесії Львівської міськради

сесія Львівської міськради

Андрій Садовий прокоментував ситуацію із проведенням першої сесії новообраної Львівської міської ради.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Представникам клану Козловського/Кривецького було важливо показати, що вони можуть впливати на більшість. Припускаю, що частина депутатів була просто дезорієнтована "юристами К&К", які підготували скандальне нічне рішення ТВК" – написав Андрій Садовий.

За його словами, сесію провели без капелана, без державного прапора, без почесних громадян і колишніх міських голів Львова, без участі майже половини новообраних депутатів.

"Не думаю, що люди з почуттям хоч якоїсь гідності готові будуть терпіти такі приниження надалі. "Урочиста сесія" без капелана, без державного прапора, без почесних громадян і колишніх міських голів Львова, без участі майже половини новообраних депутатів, навстоячки і поспіхом, ніби робили щось, за що дуже соромно" – додав Садовий.

Нагадаємо, сьогодні фракції "Європейська Солідарність", "Варта" та ВО "Свобода" провели першу сесію міськради, на якій обрали тимчасову президію. Натомість фракції "Самопомочі" та "Голосу" відмовилися брати участь у засіданні, відтак на сесії були присутні 34 депутати.

Вчора, 23 листопада, Садовий, якого вчетверте обрали міським головою Львова, висловився проти проведення першої сесії до оголошення результатів виборів міського голови, він вважає таке рішення незаконним та здійсненим з метою узурпації влади.

Раніше ТВК призначела дату першої сесії на 3 листопада. 

Додамо, до Львівської міської ради пройшли п'ять партій, які розділили між собою 64 депутатських мандати: "Європейська Солідарність" – 26 мандатів, "Самопоміч" – 17 мандатів, "Голос" – 8, "Варта" – 7 мандатів та ВО "Свобода" – 6 мандатів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.