Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

Четвер, 26 листопада 2020, 16:34

Електронний лікарняний для українців запрацює з 2021 року

медичний заклад у Львові

Запуск електронного лікарняного перенесли на 2021 рік.

Проце повідомляє Міністерство цифрової трансформації України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Як заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, електронні лікарняні запрацюють з 2021 року.

"Е-лікарняні – революційний продукт, що запрацює вже з 2021. Запуск е-лікарняних дозволить не лише скасувати лікарняний як паперову довідку, що є елементом бюрокартії, а й заощаджувати час лікарів та пацієнтів. Крім цього, це можливість швидко та ефективно оплачувати лікарняні без фізичних контактів, гарантувати обґрунтованість виплат та економити державні кошти" – наголосив Михайло Федоров.

За його словами, електронні лікарняні – звичайна форма в онлайн-системі, заповнення якої займатиме кілька хвилин, а після цього підписаний електронним підписом документ автоматично надсилатиметься до інших державних органів для виплат.

Нагадаємо, спочатку електронні лікарняні планували запровадити ще у 2019 році, однак потім їхній запуск перенесли на квітень 2020 року. Система електронних лікарняних листів мала бути другим етапом медичної реформи, яка розпочалася 30 січня 2018 року.

Електронні "лікарняні" планували запровадити ще у 2019 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.