Козицький гальмує схеми Садового з автобусними маршрутами до сіл Львівської ОТГ

П'ятниця, 27 листопада 2020, 10:45

Львівська ОДА відмовилась продовжити 9 автобусних маршрутів зі Львова до населених пунктів Львівської ОТГ.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Львівська ОДА відмовила Львівській міськраді у погодженні схеми 9 автобусних маршрутів до сіл і міст, які об'єднуються зі Львовом, і яку ще 2 жовтня цього року затвердив виконавчий комітет міськради.

Йдеться про автобуси №1А, №22, №55, №56, №58, №59, №60, №61, №62, які мають курсувати населеними пунктами, що входять до складу Львівської ОТГ, щоб доєднати їх до транспортної інфраструктури Львова.

Як заявив начальник управління транспорту міськради Орест Олеськів, з 1 січня 2021 року розпочне юридично діяти Львівська ОТГ, тому у міськраді планували сполучити зі Львовом населені пункти, що входять до кладу цієї ОТГ. Це Гряда, Малехів, Воля Гамулецька, Великий Дорошів, Зашків, Великі і Малі Грибовичі, Гамаліївка, Малі Підліски, Завадів, Зарудці, Ситихів, Підрясне, Рясне Руське, Підбірці, м. Дубляни. Щоб маршрути запрацювали, їхні схеми мають бути погоджені в Львівській ОДА, і лише після цього вони можуть вступити в дію.

"Після прийняття рішення виконавчого комітету ми звернулися до Львівської ОДА про погодження схеми руху автобусних маршрутів загального користування. Хоча розуміємо, що офіційно ОТГ починає діяти з 1 січня 2021 року, і повну юрисдикцію отримаємо з 2021 року. Проте місто вже готове забезпечити транспортом ці населені пункти. Однак на наш запит ми отримали відмову, аргументовану тим, що ми ще не маєм юридичних повноважень, а також, що в ОДА є підписані договори з перевізниками по цих напрямках, і вони не готові їх достроково розривати" – пояснив Орест Олеськів.

За його словами, міськрада також зверталася до Державтоінспекції, на яку посилається Львівська ОДА, але там відповіли, що найперше їм потрібно мати погодження від області.

Мітки: зміна руху маршруток, Львівська ОТГ, львівські маршрутки, новини львова, Орест Олеськів, схема транспортного руху