Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

Понеділок, 30 листопада 2020, 22:05

Адамик звинуватив Садового в саботажі роботи Львівської міськради

Львівська міськрада

Тимчасова президія Львівської міськради завтра проведе своє перше офіційне засідання 

Голова фракції ЄС Львівської міськради Петро Адамик звинуватив новообраного міського голову Андрія Садового в саботажі роботи ради, а також повідомив, що Тимчасова президія завтра, 1 грудня,  проведе своє перше офіційне засідання.

Про це Петро Адамик написав на своїй сторінці в Facebook.

Адамик розповів, що на сьогоднішній робочій зустрічі депутатів з Андрієм Садовим розмови не вийшло.

„Конструктивної розмови не вийшло, адже одна зі сторін наполягала виключно на своєму розумінні ситуації в місті, яке суперечить законодавству.  У підсумку Андрій Садовий, який, до слова, був ініціатором зустрічі, за 30 хвилин оголосив 10 хвилинну перерву і зник.  Натомість розпочався процес тиску та маніпуляцій на депутатський корпус з боку членів його команди. 4,5 години подальших перемовин  не призвели до жодних рішень.  Ми вважаємо, що такі маневри з боку Садового і його команди переслідують лише одну мету - дестабілізувати та заблокувати роботу депутатського корпусу міської ради” - написав депутат. 

Адамик пояснив, що напругу в стосунках депутатів і новообраного мера була викликана невдоволенням Садового з приводу проведення установчого пленарного засідання міськради 24 листопада без участі останнього. 

„Нагадаю, новобрана міська рада розпочала свою роботу минулого тижня в рамках чинного законодавства. Андрій Садовий та його команда натомість бажання депутатів працювати в рамках закону потрактували як  політичну змову проти нього. Ніякої змови не було. Депутати  відкрито демонструють бажання нарешті почати  працювати на благо громади Великого Львова”, - написав він.

Як повідомляли Варіанти, сьогодні Львівська міська ТВК одночасно звернулась до міськради і Тимчасової президії міськради з проханням провести чергову сесію Львівської міськради. В листі ТВК, який був оприлюднений керівником апарату секретаріату міськради, була вказана дата і час проведення засідання - 3 грудня. Натомість в листі ТВК до тимчасової президії цих деталей не було. Згідно з законом, ТВК уповноважена скликати сесію міськради лише у випадку проведення установчого, першого засідання. Львівська міськрада перше  засідання провела  24 листопада за відсутності новообраного міського голови Садового, адже ТВК на той момент не оприлюднила результати другого туру виборів. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.