Адамик звинуватив Садового в саботажі роботи Львівської міськради

Понеділок, 30 листопада 2020, 22:05

Тимчасова президія Львівської міськради завтра проведе своє перше офіційне засідання 

Голова фракції ЄС Львівської міськради Петро Адамик звинуватив новообраного міського голову Андрія Садового в саботажі роботи ради, а також повідомив, що Тимчасова президія завтра, 1 грудня,  проведе своє перше офіційне засідання.

Про це Петро Адамик написав на своїй сторінці в Facebook.

Адамик розповів, що на сьогоднішній робочій зустрічі депутатів з Андрієм Садовим розмови не вийшло.

„Конструктивної розмови не вийшло, адже одна зі сторін наполягала виключно на своєму розумінні ситуації в місті, яке суперечить законодавству.  У підсумку Андрій Садовий, який, до слова, був ініціатором зустрічі, за 30 хвилин оголосив 10 хвилинну перерву і зник.  Натомість розпочався процес тиску та маніпуляцій на депутатський корпус з боку членів його команди. 4,5 години подальших перемовин  не призвели до жодних рішень.  Ми вважаємо, що такі маневри з боку Садового і його команди переслідують лише одну мету - дестабілізувати та заблокувати роботу депутатського корпусу міської ради” - написав депутат. 

Адамик пояснив, що напругу в стосунках депутатів і новообраного мера була викликана невдоволенням Садового з приводу проведення установчого пленарного засідання міськради 24 листопада без участі останнього. 

„Нагадаю, новобрана міська рада розпочала свою роботу минулого тижня в рамках чинного законодавства. Андрій Садовий та його команда натомість бажання депутатів працювати в рамках закону потрактували як  політичну змову проти нього. Ніякої змови не було. Депутати  відкрито демонструють бажання нарешті почати  працювати на благо громади Великого Львова”, - написав він.

Як повідомляли Варіанти, сьогодні Львівська міська ТВК одночасно звернулась до міськради і Тимчасової президії міськради з проханням провести чергову сесію Львівської міськради. В листі ТВК, який був оприлюднений керівником апарату секретаріату міськради, була вказана дата і час проведення засідання - 3 грудня. Натомість в листі ТВК до тимчасової президії цих деталей не було. Згідно з законом, ТВК уповноважена скликати сесію міськради лише у випадку проведення установчого, першого засідання. Львівська міськрада перше  засідання провела  24 листопада за відсутності новообраного міського голови Садового, адже ТВК на той момент не оприлюднила результати другого туру виборів. 

Мітки: адамик, Львівська міська рада, новини львова, садовий андрій