Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

львівські маршрутки

Середа, 9 грудня 2020, 16:17

Козицький передає Садовому права на десять приміських маршруток

львівські маршрутки

Львівська ОДА ініціює передачу приміських автобусних маршрутів міськраді Львова у рамках реформи децентралізації.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Львівська ОДА, яка є організатором перевезень на 10 автобусних маршрутах загального користування, що обслуговують населені пункти, які у зв'язку із децентралізацією входять до складу Львівської ОТГ, передає їх Львівській міськраді.

"У зв’язку з реформою децентралізації та зміною адміністративно-територіального устрою базового та районного рівнів, передбачена передача повноважень щодо організації пасажирських автомобільних перевезень від районних державних адміністрацій до обласних державних адміністрацій або виконавчих комітетів місцевих рад територіальних громад" – йдеться у повідомленні.

У Львівській ОДА наголосили, що вже надіслали Львівській міськраді та перевізникам лист щодо підписання трьохсторонньої угоди про заміну організатора на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі Львівської ОТГ.

Нагадаємо, наприкінці листопада Львіввська міськрада звинуватила Львівську ОДА у відмові погодити схеми 9 автобусних маршрутів до сіл і міст, які об'єднуються зі Львовом, і яку ще 2 жовтня цього року затвердив виконавчий комітет міськради.

Натомість у Львівській ОДА заявили, що не мають повноважень продовжувати автобусні маршрути зі Львова до населених пунктів Львівської ОТГ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.