Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львіввугілля

Середа, 9 грудня 2020, 12:01

75 гірників Львівугілля залишилися під землею через заборгованість із зарплати

Львіввугілля

Гірники шахти "Лісова" оголосили підземний страйк через заборгованість із зарплати.

Про це повідомляє спільнота "Шахтарі Червонограді" на своїй стоірнці у Фейсбуці.

Працівники шахти "Лісова" оголосили підземний страйк та відмовилися підніматися на поверню, вимагаючи виплатити їм заборгованість із зарплати.

Під землею залишаються 75 шахтарів третьої зміни.

"75 гірників третьої зміни шахти "Лісова" ДП "Львіввугілля" спустилися в шахту, але відмовляються приступати до роботи. Вимагають виплати зарплати та погашення зарплатної заборгованості" – йдеться у повідомленні.

Як повідомляє "Ехо Чевонограда", представники незалежної профспілки звернулись із відкритим листом до керівників держави та нардепів з вимогою погасити заборгованість із заробітної плати.

Нагадаємо, наприкінці серпня цього року гірники шахти "Надія" оголосили про голодування та відмовилися підніматися на поверхню, також їхні родичі перекривали трасу Львів-Жовква через заборгованість із виплати заробітної плати.

Фінансовий аудит тут виявив численні порушення у діяльності попереднього керівництва підприємства, що призвели до заборгованості із заробітної плати гірникам у понад 50 млн грн. Тому у середині вересня Верховна Рада виділила 47 млн грн на виплату боргів із зарплати гірникам цієї шахти.

Додамо, Держгеонадра не надали дозвіл "Львіввугілля" на видобуток вугілля на шахті "Степова", тому шахта може закритися.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.