Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівщина

П'ятниця, 11 грудня 2020, 12:41

На Львівщині визначилися із основними показниками бюджету області на 2021 рік

Львівщина

Наступного тижня проект бюджету Львівщини на 2021 рік винесуть на громадські слухання.

Про це повідомив екс-заступник голови Львівської ОДА та заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Сьогодні, разом із профільними комісіями Львівської обласної ради, розпочали обговорення проекту обласного бюджету на 2021 рік... Планується, що бюджет області, після обговорення в усіх профільних комісіях, винесемо на громадські слухання 17 грудня о 10 годині. І прийняти його також дуже хотілося б до Нового року" – наголосив Юрій Холод.

За його словами, основні показники бюджету Львівщини-21 становитимуть: 

- доходи плануються в сумі 5,294 млрд грн, у тому числі доходи загального фонду – 4,072 млрд грн, доходи спеціального фонду – 1 221 779,4 тис грн;

- видатки – 5,294 млрд грн, у тому числі видатки загального фонду – 4 017 млн грн, видатки спеціального фонду – 1,276 млн грн;

- резервний фонд закладено у розмірі 40 млн грн, що становить 1% видатків загального фонду обласного бюджету.

Він додав, що у бюджеті на наступний рік включать 21 програму, яку профінансують на 1,4 млрд грн. Це такі програми як програма підвищення енергоефективності, розвитку культури, туристичної привабливості, збереження національної пам’яті, культурної спадщини або підтримки ініціатив територіальних громад.

Нагадаємо, за перші дясять місяців цього року місцеві бюджети області недоотримали 600 млн грн, а до кінця року ця сума збільшиться ще на понад 60 млн грн.  

Крім цього, на початку листопада стало відомо, що з обласного бюджету не профінансують 193 мікропроекти вартістю 20 млн грн, а станом на липень 2020 року обласний бюджет Львівщини втратив 128 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.