Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Великі Мости

Четвер, 17 грудня 2020, 12:55

Нардепи майже вдвічі збільшили площу одного із міст Львівщини

Великі Мости

Верховна Рада змінила межі міста Великі Мости.

Вчора, 16 грудня, Верховна Рада прийняла постанову про зміну і встановлення меж міста Великі Мости Червоноградського району Львівської області. "За" проголосували 308 народних депутатів.

Зокрема, територію міста, яка становить 492 га, збільшили на 388 га за рахунок земельних ділянок, що знаходилися у віданні Великомостівської міської ради.

Це землі сільськогосподарського призначення, житлової та громадської забудови, лісогосподарського призначення, водного фонду, промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення.

Відтепер загальна територія міста займатиме площу у 880 га.

Як йдеться у пояснювальній записці до постанови, до цього часу межі міста були не встановлені та юридично закріплені, що заважало створенню повноцінного життєвого середовища та сприятливих умов для їхнього розвитку, забезпеченню ефективного використання потенціалу територій із збереженням її природних ландшафтів та історико-культурної цінності.

Нагадаємо, ще у 2017 році Львівська обласна рада прийняла рішення розширити межі міста Великі Мости для виділення земельних ділянок учасникам АТО та направила відповідне звернення до Верховної Ради.

А у жовтні Кабінет міністрів України схвалив проект постанови зміни меж Великих Мостів та направив до Верховної Ради для затвердження.

Додамо, у 2019 році Варіанти відвідали Великомостівську міську об'єднану територіальну громаду, детальніше у статті "Великі Мости у майбутнє".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.