Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

Четвер, 24 грудня 2020, 14:30

У лікарнях Львівщини, які приймають пацієнтів з Covid-19, виявили низку недоліків

медичний заклад у Львові

Міжвідомча комісія перевірила 22 лікарні області, які приймають пацієнтів з Covid-19, та виявила низку недоліків.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Спеціальна міжвідомча комісія, яку створили наприкінці листопада цього року, впродовж 3-18 грудня обстежила та перевірила системи електропостачання та наявність резервних автономних джерел живлення медичних закладів Львівської області, які приймають пацієнтів із коронавірусом.

Як заявив заступник директора депаратменту паливно-енергетичного комплексу Львівської ОДА Мар’ян Мороз, за результатами обстеження виявлено ряд недоліків.

"У частини медзакладів потребує доопрацювання експлуатаційно-технічна документація щодо діючих автономних електростанцій, у деяких лікарнях не зазначені діючі автономні електростанції, які є в медзакладах. Також ми виявили, що у деяких лікарнях електроприймачі заживлені за схемою, яка не відповідає вимогам першої категорії щодо надійності. Тобто, скажімо, якщо реанімація заживлена і до цього нема ніяких зауважень, то ліфт, у випадку відключення світла, працювати не буде. Це питання транспортування хворих, і такі недоліки повинні бути усунені" – наголосив Мар’ян Мороз.

Також "ковідні" лікарні перевірили на забезпечення киснем.

"Ми перевіряли киснезабезпечення лікарень та безпечну експлуатацію посудин під тиском. Комісія відвідала усі заклади, які лікують хворих із ковідом. Ми виявили також ряд зауважень. В деяких установах не завершені роботи щодо розробки проектно-кошторисної документації при введені в експлуатації нових систем киснезабезпечення. У зв’язку зі збільшенням потужностей кисневої мережі, лікарні працевлаштовують нових фахівців, які мусять пройти відповідне навчання. У деяких лікарнях такі спеціалісти навчання не пройшли" – додав начальник відділу упраління нагляду промисловості і на об'єктах підвищеної небезпеки ГУ Держпраці у Львівській області Віктор Курило.

Нагадаємо, 27 листопада через відключення світла у Жовківській ЦРЛ померло двоє пацієнтів, що буди підключені до апаратів ШВЛ. Через це на Львівщині оголосили про перевірку всіх "ковідних" лікарень.

Крім цього, голова Львівської ОДА Максим Козицький заявив, що ініціює звільнення голови Жовківської РДА та керівника Жовківської ЦРЛ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.