Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Великолюбінський спиртзавод

ФДМУ

Четвер, 24 грудня 2020, 16:01

Новостворена київська фірма за 55 мільйонів придбала спирзавод на Городоччині

Великолюбінський спиртзавод

Фонд держмайна продав Великолюбінський спиртзавод за 55 млн грн київській фірмі ТзОВ "ОПТ Манія".

Регіональне відділення Фонду державного майна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях виставило на продаж у системі ProZorro Великолюбінський спиртовий завод, що знаходиться на вул. Заводській, 1 у селі Воютичі Самбірського району.

Аукціон стартував 23 грудня, участь у ньому взяла лише одна компанія – ТзОВ "ОПТ Манія", яка запропонувала 55 009 989 грн за землю та приміщення заводу, а початкова вартість Воютицького спиртзаводу становила 29 968 032,31 грн. 

До складу "Великолюбінського місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП "Укрспирт" входять, зокрема, спиртобаза, спиртосховище та інші будівлі.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "ОПТ Манія" зареєстроване у червні 2020 року у Києві, займається виробництвом інших основних органічних хімічних речовин. Керівником фірми є киянин Андрій Дяків, а кінцевим власником – одесит Євген Вольвич. Розмір статутного капіталу підприємства становить 50 000 000 грн.

Нагадаємо, Фонд держмайна оголосив про продаж Великолюбінського спиртзаводу у листопаді цього року. У 2018 році цей спритзавод відновив свою роботу після простою у 3,5 роки.

Додамо, це вже четвертий спирзавод на території Львівської області, який приватизували. Зокрема, наприкінці вересня Фонд держмайна продав Лопатинський спирзавод за 50 млн грн фірмі "Офіс Інвестицій", яку створили наприкінці 2019 року. А на початку листопада продали Суходільський спиртзавод за 60 млн грн київській фірмі ТзОВ "Фінанс-Сервіс плюс", у грудні – Воютицький спиртзавод в Самбірському районі за 48 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.