Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Миколаївський район

Середа, 30 грудня 2020, 13:16

У Миколаївській ОТГ на два місяці призупинили дію всіх земельних рішень сільрад

Миколаївський район

Депутати прийняли рішення призупинити на два місяці дію всіх земельних рішень сільських рад, що увійшли до Миколаївської ОТГ через результати інвентаризації земель.

Про це повідомляють Миколаївські вісті.

Минулого тижня на засіданні сесії Миколаївської міської ради депутати прийняли рішення призупинити дію всіх земельних рішень сільських рад, що увійшли до Миколаївської об’єднаної громади, за жовтень-листопад 2020 року. 

Це рішення депутати прийняли через результати інвентаризації земель, які, відповідно до указу президента, передані у комунальну власність з державного фонду. Йдеться про земельні наділи, які розташовані за межами населених пунктів і розподіл яких раніше контролював й Держгеокадастр Львівщини.

"Два тижні поспіль наша профільна земельна комісія зробила свої інспекційні візити по територіях і виявила, що із землями, які передані нам, творяться чудернацькі речі. До прикладу, у с. Велика Горожанна, вздовж траси Львів-Дрогобич, невідома особа наділена земельними ділянками по два гектари. І це непоодинокий приклад. Мабуть такі "невідомі" власники з нетерпінням чекають липня 2021 року, коли вступить у дію закон "Про продаж земель сільгосппризначення". Якщо не активізувати роботу з передачі земель громаді, то ми навряд чи зможемо ними розпорядитися. Бо по факту буде так, що у нас не буде землі", – пояснив член земельної комісії, депутат Володимир Дудич.

За словами міського голови Миколаєва Андрія Щебеля, наразі Держгеокадастр передав міській раді близько 168 земельних ділянок за межами населених пунктів, які є інвентаризовані, й землевпорядний відділ міської ради наразі вивчає ці документи.

"В одній з сільських рад певній особі дісталась ділянка, яка розмежовується залізничною колією. Питання – як так можна було зробити? Тепер власник земельного наділу є також власником і певного відрізку залізничної колії? Цікавим є і той факт, що земельні ділянки, як правило, знаходились для АТОшників лише у Миколаєві, а ось у селах чомусь таких наділів не було. Проте, по 4 гектари мешканці, які не проживають у місцевій громаді, землю отримали", – додав Андрій Щебель

Міськрада планує здійснити інспекцію виділених земельних наділів та скерувати відповідні документи до контролюючих органів.

Нагадаємо, з 17 листопада в Україні розпочався процес передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення з державної у комунальну власність.

Додамо, закон про обіг земель сільськогосподарського призначення Верховна Рада ухвалила 31 березня 2020 року. Закон передбачає, що в Україні з другого півріччя 2021 року скасовується дія мораторію на продаж аграрної землі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.