Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Шевченківський гай

Фб музею

Середа, 13 січня 2021, 13:18

Забудовника зобов'язали демонтувати незаконно збудовану капличку у Шевченківському гаю

Шевченківський гай

Робоча група визнала незаконним зведення каплички на території музею народної архітектури і побуту та постановила її демонтувати.

Про це повідомив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 13 січня, робоча група, яку створили для вирішення ситуації із будівництвом каплички в охоронній зоні пам'ятки національного значення – церкви Святого Миколая з села Кривка, що на території Шевченківського гаю, визнала це будівництво незаконним.

"Розпочате без належних документів будівництво буде демонтовано. Це буде здійснено силами та коштом тих, хто його розпочав" – повідомив Андрій Москаленко.

Також робоча група підтримала рішення науково-методичної ради музею щодо перевезення на територію Шевченківського гаю історичної дзвіниці з Бойківщини.

 

Нагадаємо, з вересня 2020 року на території навколо церкви зі с. Кривка Львівська Архиєпархія УГКЦ під проводом Синкела у справах монашества Юстина Бойка розпочала будувати капличку, що, як стверджують працівники музею, відбувається без належних дозволів і погоджень.

Наразі подвір’ї стародавньої церкви встановили пам’ятний хрест, а новобудову анонсували повністю звести до Різдва.

"Така діяльність мала б бути попередньо узгоджена з музеєм і, відповідно до закону про охорону культурної спадщини, бути підкріпленою необхідним пакетом дозвільних документів" – наголосили працівники музею.

Натомість отець Юстин Бойко повідомив, що керівництво Львівської міської ради в курсі цього будівництва і надало усний дозвіл на нього: "Можете дзвонити до пана Андрія Москаленка, він в курсі справи".

Додамо, відповідно до закону про охорону культурної спадщини "юридичні і фізичні особи, які завдали шкоди пам'яткам, їхнім територіям (у тому числі незаконним будівництвом), зобов'язані відновити пам'ятки та їхні території, а якщо відновлення неможливе – відшкодувати шкоду відповідно до закону".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.