Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

університет Франка

Середа, 20 січня 2021, 11:27

Міністерство освіти дозволило ВНЗ вирішувати, як організовувати навчання після локдауну

університет Франка

Міністерство освіти та науки рекомендує вищим навчальним закладам самостійно вирішувати, коли та в якій формі організовувати навчання студентів після локдауну, 24 січня.

Про це міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет написав у своєму Telegram-каналі.

"Позиція МОН наступна: за сприятливої санітарно-епідемічної ситуації студенти закладів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти мають продовжити навчання в змішаному форматі або очно. Заклади вищої освіти, маючи широку управлінську автономію та враховуючи епідситуацію в кожному окремому регіоні, самостійно вирішуватимуть, коли та в якій формі організовувати навчання", – зазначив Шкарлет.

Він підкреслив, що низка спеціальностей і більшість професій потребують практичного навчання, а тому важливо організувати студентські та учнівські практики з обов’язковим дотриманням карантинних заходів.

"Окреме питання – практика. Низка спеціальностей і більшість професій потребують практичного навчання, а тому важливо організувати студентські та учнівські практики з обов’язковим дотриманням карантинних заходів.

Переконаний, що більшість здобувачів освіти мріють про повернення до аудиторій, а тому усвідомлюють важливість щоденного дотримання протиепідемічних вимог",  – написав міністр.

Нагадаємо, 17 грудня Верховна Рада призначила Сергія Шкарлета, який з 25 червня цього року виконував обов'язки міністра замість Любомири Мандзій, міністром освіти і науки України.

До свого призначення Сергій Шкарлет працював ректором Чернігівського національного технологічного університету, у 2010 році балотувався у депутати Чернігівської обласної ради від "Партії регіонів", а також у його роботах виявили плагіат.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.