Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Роман Садловський

Фб Івана Лучука

Середа, 20 січня 2021, 14:49

У Львові помер учасник літературної групи ЛуГоСад Роман Садловський

Роман Садловський

Відійшов у вічність український поет і графік, учасник літературної групи ЛуГоСад Роман Садловський.

Сьогодні, 20 січня, відійшов у вічність український поет і графік, учасник літературної групи ЛуГоСад Роман Садловський.

Про це повідомили на сторінці одного зі засновників літературної групи "Лугосад" Івана Лучука у Фейсбук.

Роман Садловський народився 30 жовтня 1964 року у Львові. Закінчив Львівську середню школу № 33 (1981) та філологічний факультет Львівського університету імені Івана Франка (1986). Працював викладачем у системі профтехосвіти, на бібліотечній роботі. Автор поетичної збірки "Зимівля" (1996, 2007), книжок візуальної поезії "Сонні сонця" (1996), "Два вікна" (1999). Працював в галузі поезографіки. Належав до літературних груп ЛуГоСад (Іван Лучук, Назар Гончар та Роман Садловський), "Наукове і мистецьке братство зорослова". Брат літературознавця й перекладача Юрія Садловського

У повідомленні на Фейсбук вказано, що через карантин, чин поховання відбудеться тільки в присутності найближчих.
 
Нагадаємо, Варіанти публікували інтерв'ю з Іваном Лучуком про діяльність літературної групи "ЛуГоСад". Друзі Назара Гончара читають його вірші у проєкті Варіантів "Поетичний календар".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.