Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Українська Галицька Партія

Понеділок, 1 лютого 2021, 13:52

УГП ініціює відкликання депутатів Львівської облради

Українська Галицька Партія

УГП заявила про відкликання депутатів Львівської облради, які підписали меморандум про співпрацю з іншими партіями в облраді.

Про це повідомила прес-служба Української Галицької Партії.

Львівська обласна організація політичної партії "Українська Галицька Партія" прийняла рішення про відкликання депутатів Львівської обласної ради через підписання меморандуму про співпрацю у Львівській облраді.

Як йдеться у заяві партії, 1 грудня 2019 року новообрані депутати Львівської облради від УГП, всупереч рішенню політради цієї партії, підписали меморандум про співпрацю з партіями "Європейська солідарність", ВО "Батьківщина", Народний Рух України та "Голос".

"Відразу після підписання меморандуму новостворена більшість одностайно проголосувала за кандидатуру голови та заступників ЛОР. Все це супроводжувалося домовленостями, які цинічно зневажили прийнятий порядок таємного голосування. Політрада УГП звернулася до депутатів та членів ради ЛОР від УГП з вимогою відкликати свої підписи під меморандумом. На жаль, це звернення Політради було проігноровано депутатами від УГП" – йдеться у заяві.

Через це УГП відсторонила з посади голову львівського осередку партії Тараса Чолія, його заступника Івана Щурка та членів ради Львівської обласної організації партії.

"На даний час депутати ЛОР від УГП перебувають в коаліції з депутатами, серед яких є одіозні особи з корупційною репутацією. Ігнорування колишніми членами партії рішень Політради УГП стало доконаним фактом. Виходячи з ситуації, що склалася Українська Галицька Партія ініціює передбачене законодавством відкликання депутатів ЛОР від УГП у грудні 2021 року" – наголосили в УГП.

Нагадаємо, наприкінці листопада 2019 року Українська Галицька Партія відмовилася від створення коаліції із шістьма політичними партіями, які пройшли до Львівської облради.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.