Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пожежа

Середа, 3 лютого 2021, 15:20

7 нардепів з Львівщини не підтримали нові штрафи за порушення пожежної безпеки

пожежа

Верховна Рада збільшила штрафи за порушення пожежної безпеки.

Сьогодні, 3 лютого, Верховна Рада прийняла законопроект №3755, яким посилила відповідальності за порушення законодавства у сфері захисту природних екосистем від пожеж. "За" проголосували 315 народних депутатів.

Зокрема, за порушення вимог щодо технічної експлуатації електричних станцій і мереж, енергообладнання суб'єктів електроенергетики, суб'єктів відносин у сфері теплопостачання і споживачів електричної енергії каратимуть попередженням або штрафом для громадян і працівників від 1700 до 3400 гривень, а для посадових осіб – від 3400 до 5100 гривень. Наразі штрафи за такі порушення складають від 17 до 170 гривень.

Розмір штрафу за порушення встановлених на залізничному, морському і річковому транспорті правил пожежної безпеки для громадян становитиме від 1700 до 3400 гривень, а для посадових осіб – від 3400 до 5100 гривень.

А за таке порушення на повітряному транспорті розмір стягнення складе від 2550 до 4250 гривень для громадян та від 4250 до 5950 гривень – для посадових осіб.

Крім того, порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, а також використання пожежної техніки та засобів пожежогасіння не за призначенням загрожує попередженням або штрафом для громадян від 1700 до 3400 гривень і для посадових осіб – від 3400 до 5100 гривень. Зараз штраф ці порушення сатновить від 8,5 до 119 гривень для громадян і від 34 до 170 гривень – для посадовців.

Карати будуть і за початок роботи новоутворених підприємств або використання бізнесом об'єктів нерухомості без зареєстрованої декларації відповідності матеріально-технічної бази суб'єкта господарювання вимогам законодавства у сфері пожбезпеки, для яких така декларація є обов'язковою. Це тягне за собою штраф для громадян-підприємців і посадових осіб – від 1700 до 5100 гривень.

Нагадаємо, 29 січня 2020 року Кабінет міністрів підвищив штрафи за порушення вимог пожежної та техногенної безпеки до 8 500 грн. Також у квітні того ж року Верховна Рада посилила відповідальність за забруднення повітря і спалювання сухої трави.

Також з 2020 року зросли штрафи за пожежі в лісах.

З львівських нардепів законопроект підтримали: Юрій Камельчук (Слуга народу), Мар'ян Заблоцький (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу),  Ростислав Тістик (Слуга народу), Орест Саламаха (Слуга народу), Євген Петруняк (Слуга народу), Ірина Верещук (Слуга народу), Андрій Герус (Слуга народу), Володимир В'ятрович (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Тарас Батенко (За майбутнє), Павло Бакунець (Довіра), Олена Кондратюк (позафракційна), Галина Васильченко (Голос), Ярослав Рущишин (Голос), Ярослав Юрчишин (Голос), Роман Лозинський (Голос).

Були присутні у залі, але не голосували: Андрій Кіт (Довіра).

Відсутні на пленарному засіданні: Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Ярослав Дубневич (За майбутнє), Наталія Піпа (Голос).

Проголосували проти: Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.