Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Вівторок, 9 лютого 2021, 16:30

Укргазбанк таки мусить одружитися з Садовим до кінця цього року

Андрій Садовий

"Укргазбанк" продовжить обслуговувати кошти бюджету Львівської ОТГ у 2021 році.

Сьогодні, 9 лютого, виконавчий комітет Львівської міської ради визначив  державний банк щодо обслуговування коштів бюджету Львівської міської територіальної громади у частині бюджету розвитку та власних надходжень бюджетних установ у 2021 році.

У цьому році "Укргазбанк" продовжить обслуговувати кошти бюджету розвитку Львова. Наразі міськрада має укласти новий договір з Львівською обласною дирекцією ПАТ "Акціонерний банк "Укргазбанк".

На депозити у держбанк міськрада переказуватиме вільні кошти, які надійшли у міськраду і наразі ніяк не використовуються. Зокрема, це кошти від продажу майна, що перебуває у комунальній власності; від продажу землі; надходження коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту тощо.

Нагадаємо, у грудні 2020 року Львівська міськрада прийняла рішення, що продовжить розміщувати кошти бюджету розвитку Львова у 2020 році в "Укргазбанку", як це було й у 2019 році, до визначення переможця конкурсу. 

Тоді ж директор департаменту фінансової політики Львівської міськради Олег Іщук заявляв, що комісія з питань фінансів рекомендувала міськраді не змінювати банк, тому що вони ним повністю задоволені.

Крім цього, минулоріч "Укргазбанк" переміг у конкурсі з відбору послуг з андерайтингу для випуску облігацій внутрішньої місцевої позики Львова у 2020 році серії "J" на суму 300 млн грн, а на початку лютого цього року міськрада розмістила на депозитному рахунку в цьому банку 386 млн грн.

Додамо, директором Львівської обласної дирекції "Укргазбанку" є депутат Львівської міської ради Олег Василишин, який на місцевих виборах-2020 пройшов від партії "Об'єднання "Самопоміч". а також є членом фінансової комісії Львівської міської ради. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.