Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пенсіонери

Вівторок, 23 лютого 2021, 13:58

У березні пенсії проіндексують на 11%

пенсіонери

Підвищені виплати будуть отримувати близько 8 мільйонів українців.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Вчора, 22 лютого, Кабінет міністрів України прийняв постанову про індексацію пенсії в березні 2021 року. Підвищені виплати будуть отримувати близько 8 мільйонів українців.

Зокрема, з 1 березня буде проведена індексація пенсій на 11%. У середньому пенсії підвищаться на 308 гривень. Мінімальний розмір підвищення встановлено на рівні 100 гривень.

Підвищується мінімальна пенсійна виплата до рівня 2 200 грн особам, які мають тривалий страховий стаж (30 років для жінок та 35 років для чоловіків).

"Затверджено показник збільшення розміру пенсій, обчисленого від заробітної плати та страхового стажу кожного пенсіонера на рівні 11 %, що відповідає 50% показника зростання споживчих цін за попередній рік та 50% показника зростання середньої заробітної плати в Україні, з якої сплачено страхові внески, за три календарні роки, що передують року, в якому проводиться збільшення, порівняно з трьома календарними роками, що передували року, який є попереднім щодо року, в якому проводиться збільшення (5 %+17%) /2)" – йдеться у постанові.

Нагадаємо, згідно із пенсійною реформою, пенсійний вік для українських жінок підвищиться з 1 квітня. Тепер всі громадяни України будуть виходити на пенсію в 60 років.

Також в Україні заспускають повноцінну роботу електронних трудових книжок. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.