Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

акція протесту у Львові

Нацкорпус Львівщини

Вівторок, 23 лютого 2021, 15:11

У Львові під час акції проти Козака відбулися сутички між поліцією та активістами

акція протесту у Львові

Правоохоронці затримали 6 активістів Нацкорпусу, які блокували роботу підприємств, що пов'язані з нардепом Тарасом Козаком.

Про це повідомляє прес-служба Національного Корпусу Львівщини.

Сьгоодні, 23 лютого, на вул. Городоцькій у Львові відбулася сутичка між правоохоронцями та активістами "Нaціонaльного кopпycу", які проводили акцію проти львівського нардепа з партії "Опозиційна платформа – За життя" Тараса Козака.

Як пояснили у Нацкорпусі, вони розпочали блокування підприємств "Будімекс", "Бетонбуд", "Трансмонолітавто", що оформлені на родичів нардепів Козака і Віктора Медведчука. Зокрема, активісти заблокували виїзд техніки "Будімексу", принесли і підпалили шини та заклеїли офіс інформаційними листівками. На місце події приїхали правоохоронці, виникли сутички у результаті яких четверо поліцейських постраждавли, а шістьох представників Нацкорпусу затримали.

У поліції Львівщини пояснили, що за цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. 

"На місці події правоохоронці виявили близько 60 осіб, які поводилися агресивно, кидали димові шашки, намагалися підпалити шини та не реагували на зауваження поліцейських щодо припинення порушень правопорядку. Незважаючи на активну протидію учасників акції, правоохоронці припинили правопорушення. У результаті сутички травмовані четверо поліцейських, а у відділ поліції доставили шістьох активних учасників події. За скоєне їм загрожує до п’яти років позбавлення волі" – повідомляють у прес-службі львівської поліції.

Нагадаємо, 2 лютого цього року президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про застосування санкцій проти нардепа Козака та телеканалів "112 Україна", NewsOne, Zik. Розслідування спецслужб України встановило, що Козак з 2014 року пов'язаний з терористами окупованих Росією територій через кіпрський офшор.

А 19 лютого РНБО включила в санкційний список Віктора Медведчука, його дружину Оксану Марченко та її подругу Наталія Лавренюк, яку вважають цивільною дружиною Тараса Козака.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.