Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Львівська залізниця

Вівторок, 23 лютого 2021, 16:04

Одеська компанія відкрила новий залізничний маршрут через Львівщину

Львівська залізниця

Одеська компанія запустила новий залізничний маршрут із Гданська до України.

Про це повідомляє Railfreight.

Одеська логістична компанія Global Ocean Link відкрило новий залізничний маршрут між портом Ґданськ та Україною.

"Поїзд рухається від порту Мостиської, далі вантажі розподіляються за декількома пунктами України, включаючи Одесу. Потяг з польського порту досягає українського кордону протягом п’яти днів" – йдеться у повідомленні.

Зазанчимо, раніше в Гданську відзвітували про готовність до запуску транспортного коридору "Балтійське – Чорне море". Наразі триває остання підготовка до запуску інтермодальних поїздів за маршрутом Туреччина – Україна – Польща.

Очікується, що маршрут розпочне свою діяльність протягом першого кварталу 2021 року. Маршрут з’єднає Туреччину з українським портом Чорноморськ та Польщею.

Нагадаємо, у лютому 2020 року Кабінет міністрів оприлюднив інвестиційний атлас, у якому значилося, що у Мостиськах через 5 років хочуть збудувати логістичний хаб "Сухий порт". Того ж місяця Мостиська міська рада оприлюднила детальний план території будівництва індустріального парку "Мостиський сухий порт", який розробило ТзОВ "Науково-дослідний проектний інститут Київ-Проект" на замовлення Мостиської РДА.

Загальна площа індустріального парку, що перевантажуватиме та зберігатиме товарів, які перевозитимуть залізницею, має становити 63,52 га і він розміщуватиметься на території між містом Мостиська, залізничною станцією Мостиська-2 і селом Годині, прилягає до автошляху Львів – Шегині – КПП "Шегині".

У вересні 2020 року частину ділянки, на якій передбачено збудувати логістичний хаб, Львівська ОДА виділила ТзОВ "Мостиська Драй Порт" в оренду на 20 років.

Додамо, Мінінфраструктури у цьому році розпочне будівництво євроколії на ділянці Київ-Львів-держкордон.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.