Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

туризм на Львівщині

Вівторок, 23 лютого 2021, 17:02

Цьогоріч туризм на Львівщині профінансують на три мільйони

туризм на Львівщині

Депутати передбачили 3 млн грн на програму розвитку туризму та курортів у Львівській області.

Сьогодні, 23 лютого, на сесії Львівської обласної ради депутати затвердили програму розвитку туризму та курортів у Львівській області на 2021-2025 роки. 

"За" проголосували 56 депутатів.

Як йдеться у документі, цього року з обласного бюджету на реалізацію програми виділять 3 млн грн, що передбачає низку заходів, спрямованих на розвиток туристичної галузі Львівської області. Однак, як пояснила керівниця управління туризму та курортів Львівської ОДА Наталя Табака, цьогоріч очікується залучити до програми додаткові 48,7 млн грн.

Загалом з передбачених 3 млн грн з бюджету Львівщини у 2021 році передбачено профінансувати:

- розробка комплексного переліку промоційних заходів і продуктів для цільової аудиторії із просування Львівщини як туристичної дестинації в Україні та за кордоном – на 500 тис грн;

- розробка та впровадження комплексних діджитал-маркетингових заходів з просування Львівщини та її туристичних продуктів на міжнародному і вітчизняному ринках – на 510 тис грн;

- організація ділових та туристично привабливих заходів сталого розвитку туризму курортів і рекреації в області – на 200 тис грн;

- створення і вдосконалення інформаційної, навігаційної туристичної та рекреаційної інфраструктур (туристично-інформаційні центри, інформаційні стенди, щити, навігація до туристично привабливих об'єктів у місті, селищі, селі, на природних та заповідних територіях) – на 500 тис грн;

-  співфінансування проекту "Велокарпатія: розвиток інфраструктури для велотуризму на Львівщині", що фінансується з програми секторальної підтримки – на 400 тис грн.

"Програма покликана стати концептуальною базою сталого розвитку туризму і курортів в області, забезпечити збереження пам'яток історико-культурної спадщини, збереження та популяризацію національної пам'яті й культури, покращити рівень туристичної та рекреаційної інфраструктури області, сприяти зростанню привабливості серед мешканців і гостей краю, забезпечити становлення Львівської області як регіону з унікальними культурними й рекреаційними пропозиціями, сучасною індустрією гостинності та відпочинку України" – йдеться у документі.

Нагадаємо, у 2020 році Львівщина опинилася у трійці лідерів за доходами від туризму. Однак станом на жовтень 2020 року кількість туристичних фірм на Львівщині скоротилася на 40%, а роботу втратили 20 тисяч людей, задіяних у туристичній галузі.

Також завантаження готелів Львова в січні цього року становило 35%, що найбільше серед усіх інших міст України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.