Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

теплопостачання

Середа, 24 лютого 2021, 16:11

Нафтогаз встановив ціну на газ для населення

теплопостачання

Нафтогаз у березні встановив тариф на газ для населення у 6,86 гривні за куб.м.

Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України".

"Нафтогаз України" встановив ціну на газ для населення у березні в 6,86 грн за кубометр з ПДВ та без вартості розподілу. Така ж ціна була у компанії й у лютому цього року.

"Ціна для побутових споживачів у рамках тарифного плану "Місячний" становитиме 6,86 грн/куб.м із ПДВ, без вартості розподілу (доставки). Для клієнтів, які оформили тарифний план "Річний" у минулому році, вартість газу не зміниться і складе 4,73 грн, 5,24 грн та 6,45 грн за куб. м, відповідно до умов договорів" – йдеться у повідомленні.

У компанії зазначили, що загалом обслуговують близько 9% всіх споживачів в Україні, що складає 1,1 млн домогосподарств.

Ця ціна є нижчою, ніж 6,99 грн за кубометр, що раніше затвердив уряд. Додамо, у грудні цього року ціна складала 6,33 грн. 

Нагадаємо, у січні уряд знизив ціну на газ для населення до 6,99 грн за кубометр. Раніше уряд пропонував з лютого ввести держрегулювання цін на газ для населення під час дії карантину. 

А на початку лютого уряд підписав меморандум із місцевою владою, згідно із яким тарифи на тепло та гарячу воду до кінця опалювального сезону не будуть підвищувати.

За даними Міненерго, середньозважена ціна газу для населення у січні 2021 року склала 9,618 грн за тисячу кубометрів, а деякі облгази продавали газ побутових споживачів по 10 грн і більше.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.