Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Фінанси

w3hardware.ru

Четвер, 27 грудня 2012, 15:51

Бюджет Львіщини-2013 – це бюджет проїдання – Качмарик

Бюджет Львівської області на 2013 рік можна назвати бюджетом "проживання" або ж "проїдання" через відсутність інвестиційної складової в ньому.

Про це сьогодні, 27 грудня, під час громадського обговорення бюджету Львівщини-2013 повідомив голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львіської облради Ярослав Качмарик, інформує кореспондент Варіантів

За словами Качмарика, в структурі видатків бюджету області понад 60% становлять видатки на соціальні витрати. 

"Ми маємо бюджет, який називають бюджетом проживання, проїдання. І якоїсь інвестиційної складової в тому бюджеті немає", – наголосив Качмарик.

Позитивним в бюджеті Львівщини на наступний рік він назвав збільшення державних субвенцій на капітальний ремонт та будівництво доріг, за рахунок чого, на думку Качмарика, можна покращувати якість доріг Львівщини.

Також, зауважив голова бюджетної комісії, в дохідній частині бюджету, перевиконується збір за використання природних ресурсів – лісових та водних, а це, відповідно, створює фінансові резерви.

Основні ризики з виконанням обласного бюджету, за словами Качмарика, пов'язані з його залежністю від державного бюджету, а також від деяких внутрішньообласних надходжень.  

"Якщо брати основну частину податкових надходжень, то близько 80% займає податок на доходи фізичних осіб. Основну частку цього податку - близько 45% сплачують працівники бюджетної сфери. І тому один із ризиків полякає в тому, що, маючи зростання зарплати в бюджетній сфері на 7,3%, ми плануємо в цілому зростання на доходи фізичних осіб на 9,6%", – сказав Качмарик. 

Це, за його словами, означає, що слід шукати додатковий ресурс або за рахунок збільшення бази оподаткування (створення додаткових робочих місць) або ж виведення зарплати із тіньового сектора економіки. 

Нагадаємо, завтра, 28 грудня, Львівська облрада на сесії ухвалюватиме бюджет області на 2013 рік. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.