Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міська рада

Четвер, 25 лютого 2021, 15:40

Садовий купить для львівських греко-католиків золоту квартиру на площі Святого Юра

Львівська міська рада

Львівські депутати підтримали придбання для УГКЦ квартири на площі Святого Юра.

Сьогодні, 25 лютого, на сесії Львівської міської ради депутати погодили питання щодо придбання об'єкта нерухомого майна на пл. Святого Юра, 5. "За" проголосували 36 депутатів.

Зокрема, йдеться про квартиру №11 у будинку на пл. Святого Юра, 5, яку мають викупити у власників та передати у власність УГКЦ.

За словами директорки юридичного департаменту Львівської міськради Гелени Пайонкевич, загальна площа цієї квартири становить 82,8 кв.м, а ціна – 3 394 300 грн. Кошти на її закуплю мають виділити з бюджету Львова.

"Ми вели перемовини більше трьох років, бо іншого варіанту звільнити квартири, які радянська влада забрала в Української Греко-Католицької церкви немає. Ці квартири у 1990-х роках приватизували. Тому наша єдина можливість – це потрохи їх викупляти і передавати церкві для того, щоб вони могли там розташовувати свої виробничі приміщення" – наголосив міський голова Львова Андрій Садовий.

Як підрахував депутат з фракції "Варта" Юрій Мартинюк, вартість одного квадратного метра цієї квартири становить більше 41 тис грн.

"Вартість одного квадратного метра – 41 390 грн, а це вище ринкової вартості майже у два рази. Чи місто може собі дозволити такі витрати у час пандемії? Ця ціна для міста – занадто велика розкіш" – додав Мартинюк.

Зазначимо, у травні 2017 року депутати міськради затвердили програму відновлення Святоюрського комплексу на 2017-2020 роки, а у лютому того ж року уряд вирішив виділити 20 млн грн на реставрацію споруд собору Святого Юра у Львові.

Для відновлення комплексу необхідно було відселити мешканців з будинку на площі Святого Юра, 5 та відвести земельну ділянку для перенесення телекомунікаційного обладнання "Концерну РРТ".

Як зазначила директор юридичного департаменту міськради Гелена Пайонкевич, для реалізацію цієї програми на період з 2017 року до 2020 року потрібно 8 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.