Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Вілла Стецкевичів

google.com.ua

Четвер, 25 лютого 2021, 17:16

Депутати відмовилися зберегти віллу Стецкевичів

Вілла Стецкевичів

Львівські депутати не підтримали електронну петицію про збереження вілли Стецкевичів на вул. Замарстинівській.

Сьогодні, 25 лютого, на сесії Львівської міської ради депутати не підтримали електронну петицію про збереження кам'яниці Стеткевича на вул. Замарстинівській, 213 і перетворення її на громадський простір. "За" проголосували 19 депутатів, що є недостатнім для прийняття рішення.

Ще 13 жовтня минулого року на порталі е-петицій була зареєстрована петиція Василя Гаврилишина "Збереження кам'яниці Стеткевича по вулиці Замарстинівській, 213 і перетворення її на громадський простір (музей, народний дім)", яка станом на 29 листопада 2020 року цього року набрала необхідних 500 голосів на підтримку, відтак міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

Автор петиції зазначив, що кам'яницю Стеткевичів збираються знести під забудову. Будинок був пам'яткою архітектури, але нещодавно, за рішенням суду, втратив цей статус.

"Кам'яниця Стеткевичів на Голоску, по вулиці Замарстинівській, 213, є однією із найстарших та найкрасивіших на Голоску. Це знакове місце для нашої громади можна перетворити на музей чи інший громадський простір, який буде служити місцем відпочинку також і для жителів прилеглих новобудов" – йшлося у тексті петиції.

Нагадаємо, у грудні 2020 року консультативна рада при департаменті архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА вирішила залишити статус пам'ятки архітектури місцевого значення віллі Стецкевичів, власник якої з 2018 році намагався знести будинок й збудувати на цього місці багатоповерхівку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.