Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Золочівський район

П'ятниця, 26 лютого 2021, 15:29

Мешканці трьох громад на Львівщині можуть залишитися без меддопомоги

Золочівський район

Мешканці Глинянської, Поморянської і Підкамінської ОТГ не зможуть деякий час отримувати первинну медичну допомогу через реформу децентралізації.

Про це повідомляє "Золочів.нет".

Вчора депутати Золочівської районної ради направили звернення до керівництва області та держави з проханням продовжити перехідний період, до якого адміністрації лікарень новостворених територіальних громад зможуть переукласти декларації зі своїми мешканцями, що спливає 6 березня цього року.

Як йдеться у документі, до цієї дати медичну допомогу мешканцям новостворених Поморянської та Глинянської (увійшла до складу Львівського району) територіальних громад надає "Золочівська центральна районна лікарня", а мешканцям Підкамінської ОТГ (колишній Бродівський район) – КНП "Бродівська ЦРЛ". Однак адміністрації медзакладів  цих ОТГ наразі все ще виготовляють ліцензію на медичну практику і до визначеного терміну не зможуть переукласти декларації зі своїми мешканцями.

Це призведе до того, що населення цих громад залишиться без можливості отримання первинної медичної допомоги.

"Враховуючи ці проблеми, звертаємось продовжити, у перехідний період, термін до якого адміністрації закладів охорони здоров’я новостворених територіальних громад зможуть переукласти декларації зі своїми жителями. Також просимо при анулюванні декларацій надати можливість профінансувати медичні заклади за надані медичні послуги, у тому обсязі, в якому було фінансування у попередньому періоді, до моменту укладення нових декларацій" – наголошують депутати.

Нагадаємо, на території Львівської області створили 73 об'єднані теритріальні громади та сім нових районів: Львівський, Червоноградський, Стрийський, Самбірський, Дрогобицький, Золочівський та Яворівський.

Експерти вважають, що перспективний план розвитку Львівської області, затверджений за поданням Львівської ОДА у травні 2020 року, розробили з порушеннями і без консультацій з громадськістю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.