Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

децентралізація

Середа, 27 травня 2020, 14:00

Кабмін затвердив перспективний план Львівської області

децентралізація

Уряд затвердив перспективний план розвитку Львівської області, поданий Львівською ОДА.

Сьогодні, 27 травня, на своєму засіданні Кабінет міністрів розглянув і затвердив перспективний план формавання територіальних громад у Львівській області, який подала Львівська обласна державна адмінстрація.

Як зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, згідно з регламентом, перспективний план не можна змінювати, бо в його основі покладена експертна оцінка, тому можна вносити лише технічні зауваження.

Через це всі озвучені на засіданні Кабміну пропозиції, які надійшли від громад області, уряд не взяв до уваги.

Зазначимо, на початку квітня Мінрегіон затвердив перспективний план Львівської ОДА щодо поділу Львівщини на шість районів: Львівський, Дрогобицький, Червоноградський, Стрийський, Самбірський, Золочівський, а місяць перед цим Львівська облрада звернулася до уряду щодо з проханням переглянути перспективний план Львівщини.

Нагадаємо, 24 лютого Львівська ОДА скерувала в Кабмін перспективний план формування територій громад Львівської області, яким пропонує уряду затвердити Львівську ОТГ у форматі "великого Львова". Відповідно до проекту, об'єднана Львівська ОТГ включатиме, окрім Львова, ще 15 міст і сіл. Експерти вважають, що перспективний план Львівщини розробили з порушеннями і без консультацій з громадськістю.

Протестуючи проти такого рішення, 3 березня мешканці села Сокільники, Годовиці, Басівки, а також Мурованської ОТГ, Дублян, Малехова та інших громад влаштували акцію протесту перед будівлею Львівської ОДА, 28 лютого мешканці Сокільник і Гамаліївки перекрили трасу на Львів, а 27 лютого перекрили трасу вже мешканці Малехівської ОТГ.

Крім цього, минулого тижня Брюховицька селищна рада направила звернення до уряду з проханням підтримати утворення Брюховицької ОТГ, а 25 травня представники Брюховичів та Винників організували пікет перед Офісом президента з вимогою підтримати створення власних ОТГ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.