Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Максим Козицький

loda.gov.ua

Вівторок, 3 березня 2020, 13:11

Козицький чекає письмових пропозицій від сокільницьких активістів

Максим Козицький

Голова Львівської ОДА закликав активістів Сокільської ОТГ припинити пікети і написати колективне звернення з пропозиціями.

Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної адміністрації. 

Сьогодні, 3 березня, голова Львівської ОДА Максим Козицький зустрівся із представниками ОТГ, які влаштували під стінами адміністрації акцію протесту проти приєднання до Львова.

Він закликав активістів написати колективне звернення з пропозиціями та зауваженнями щодо формування об'єднаних громад області. 

"Скільки людей – стільки думок, але Львівщина буде формувати свої ОТГ за єдиним принципом – спроможність громади", – додав Козицький.

Нагадаємо, сьогодні близько 10:00 год мешканці села Сокільники, Годовиці, Басівки, а також Мурованської ОТГ, Дублян, Малехова та інших громад влаштували акцію протесту перед будівлею Львівської ОДА та облради, а також перекрили вул. Винниченка, протестуючи проти приєднання до Львова.

Додамо, 24 лютого Львівська ОДА скерувала в Кабмін перспективний план формування територій громад Львівської області, яким пропонує уряду затвердити Львівську ОТГ у форматі "великого Львова". Відповідно до проекту, об'єднана Львівська ОТГ включатиме, окрім Львова, ще 15 міст і сіл. Експерти вважають, що перспективний план Львівщини розробили з порушеннями і без консультацій з громадськістю.

Протестуючи проти такого рішення, 28 лютого мешканці Сокільник і Гамаліївки перекрили трасу на Львів, а 27 лютого перекрили трасу мешканці Малехівської ОТГ.

До цього, 21 лютого, у Львівській обласній раді проходила міжвідомча обласна робоча група з підготовки пропозицій щодо адмінтерустрою базового рівня Львівської області. Засідання було зірване через протести мешканців. Попереднє засідання цієї комісії відбулося 31 січня, тоді для голови Волицької сільської об'єднаної територіальної громади Марії Дик довелося викликати швидку допомогу. 

Також, 11 лютого на сесії Львівської обласної ради під час обговорення питання про внесення змін до перспективного плану депутат від ВО "Свободи" Руслан Кошулинський запропонував визнати роботу Львівської ОДА у питанні формування перспективних планів об'єднання громад незадовільною.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.