Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Брюховичі

П'ятниця, 22 травня 2020, 11:10

Брюховичі просять в Кабміну дозвіл на створення власної ОТГ

Брюховичі

Брюховицька селищна рада направила звернення до уряду з проханням підтримати утворення Брюховицької ОТГ.

Про це повідомляє Брюховицька селищна рада.

У середу, 20 травня, голови та представники громад Брюховицької селищної ради, Бірківської, Домажирської, Рясне-Руської та Ясниської сільських радпідписали спільне звернення до Кабінету Міністрів з проханням підтримати створення Брюховицької об’єднаної територіальної громади і не включати ці населені пункти до складу Львівської ОТГ.

До складу Брюховицької ОТГ планують увійти:

- Брюховицька селищна рада (смт. Брюховичі);

- Бірківська сільська рада (с. Бірки, с. Рокитне, с. Діброва);

- Домажирська сільська рада (с. Домажир, с. Жорниська, с. Зелів, с. Кожичі);
Рясне-Руська сільська рада (с. Рясне-Руське, с. Підрясне);

- Ясниська сільська рада (с. Ясниська, с. Буда, с. Задебрі, с. Діброва, с. Лісопотік, с. Озерське).

У повідомленні наголошується, що проектована Брюховицька ОТГ готова і має всі для цього інструменти та підстави, адже індекс спроможності повністю відповідає критеріям створення об’єднаних територіальних громад, визначених на рівні уряду. Крім цього, у 2015 р. між Львовом та смт. Брюховичі було підписано акт узгодження проектної межі, яким чітко визначено межі селища.

"Ми маємо право на добровільне об’єднання і виправляємо помилки радянської влади, коли селище, яке має свою багатовікову історію, насильно заганяли у Львів" – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, на початку січня Львівська міськрада звернулася до уряду та ВРУ з проханням включити до складу Львівської ОТГ 20 населених пунктів, серед яких є смт. Брюховичі, Бірківська та Рясне-Руська сільради.

У лютому мешканці Брюхович на громадських слуханнях проголосували за створення власної об'єднаної громади і відмовилися увійти до складу Львівської ОТГ.

А у квітні Мінрегіон затвердив перспективний план Львівської ОДА щодо поділу Львівщини на райони, однак не визначився із створенням Новояворівського району.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.