Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Брюховичі

Понеділок, 17 лютого 2020, 16:50

Брюховичі вирішили створити власну ОТГ і не входити до складу Львова

Брюховичі

Мешканці Брюхович на громадських слуханнях проголосували за створення власної об'єднаної громади і відмовилися увійти до складу Львівської ОТГ.

Про це повідомила прес-служба Брюховицької селищної ради.

Вчора, 16 лютого, у Брюховичах відбулися громадські слухання щодо перспектив подальшої адміністративної та територіальної приналежності Брюхович, на яких було вирішено створити окрему Брюховицьку об’єднану територіальну громаду й не входити до складу Львівської ОТГ.

Це рішення підтримали 200 присутніх на слуханнях мешканців.

Як заявив селищний голова Брюхович Володимир Доманський, новостворена Брюховицька ОТГ зможе себе повністю забезпечити, адже податок з доходів фізичних осіб, який зараз сплачують у Львів, в разі створення ОТГ буде сплачуватися безпосередньо до спільного бюджету новосвореної громади.

"Населені пункти, які погодилися з нами об’єднатися, теж провели громадські слухання – це Рясне-Руське, Домажир, Ясниська. Приблизний бюджет такої ОТГ в рік – 300 млн грн", – пояснив  Володимир Доманський.

Станом на сьогодні, у всіх населених пунктах, крім Бірківської сільської ради, відбулися громадські слухання на яких мешканці проголосували за об’єднання в Брюховицьку ОТГ.

Відтак, до Брюховицької об’єднаної територіальної громади, з центром в Брюховичах, мають увійти:

- Домажирівська сільська рада (с. Домажир, с.Зелів, c. Кожичі, с.Жорниська):

- Рясне-Руська сільська рада (с. Рясне-Руське, с. Підрясне);

- Бірківська сільська рада (с. Бірки, с. Рокитне);

- Ясниська сільська рада (с. Ясниська, с. Лісопотік, с. Буда, с. Діброва, с. Задебрі та с. Озерське).

Нагадаємо, на початку січня Львівська міськрада звернулася до уряду та ВРУ з проханням включити до складу Львівської ОТГ 20 населених пунктів, серед яких є смт. Брюховичі, Бірківська та Рясне-Руська сільради.

Також раніше мешканці Винник виступили проти приєднання міста до Львівської ОТГ у форматі, який передбачає його ліквідацію, тому збирають підписи на підтримку цього рішення.

Додамо, у міськраді Львова наразі напрацьовують варіант створення окремого департаменту агломерації, який має ззайнятися об’єднанням навколишніх сіл і міст у Львівську ОТГ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.