Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пікет Офісу президента

Фб Доманського

Понеділок, 25 травня 2020, 16:56

Мешканці Брюховичів і Винників пікетують офіс Зеленського через створення Львівської ОТГ

пікет Офісу президента

Мешканці Брюховичів та Винників організували пікет перед Офісом президента з вимогою підтримати створення Брюховицької і Винниківської ОТГ.

Про це повідомив селищний голова Брюховичів Володимир Доманський на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні представники громад Винників, Брюхович та сіл, які планують увійти у Брюховицьку ОТГ, влаштували мітинг перед будівлею Офісу президента у Києві.

Мітингувальники просять президента Володимира Зеленського підтримати створення Брюховицької Винниківської об’єднаних територіальних громад і не включати ці населені пункти до складу Львівської ОТГ.

"Сьогодні, разом з представниками громади м. Винники та представників громад Брюховицької селищної, Бірківської, Домажирської, Рясне-Руської та Ясниської сільських рад ми зібралися під Офісом Президента України у Києві. Для того, щоб особисто повідомити і передати своє бачення щодо складу Брюховицької та Винниківської об‘єднаної територіальних громад. Близько 200 людей були присутніми сьогодні у Києві" – написав Володимир Доманський

Він повідомив, що їм не вдалося поспілкуватися особисто з Володимиром Зеленським й до них вийшов народдеп від Слуги народу з Львівщини Ростислав Тістик, який прийняв звернення і передав його в Офіс Президента.

Нагадаємо, минулого тижня Брюховицька селищна рада направила звернення до уряду з проханням підтримати утворення Брюховицької ОТГ, а у лютому мешканці Брюхович на громадських слуханнях проголосували за створення власної об'єднаної громади і відмовилися увійти до складу Львівської ОТГ.

Ще у лютому мешканці Винник розпочали збір підписів проти приєднання міста до Львівської ОТГ у форматі, котрий передбачає його ліквідацію.

Нагадаємо, на початку січня Львівська міськрада звернулася до уряду та ВРУ з проханням включити до складу Львівської ОТГ 20 населених пунктів, серед яких є смт. Брюховичі, Бірківська та Рясне-Руська сільради. А у квітні Мінрегіон затвердив перспективний план Львівської ОДА щодо поділу Львівщини на райони, однак не визначився із створенням Новояворівського району.

Додамо, Варіанти поспілкувалися із Володимиром Доманським про перспективи створення Брюховицької ОТГ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.