Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сесія облради

Четвер, 12 березня 2020, 16:26

Облрада просить Шмигаля переглянути формування перспективного плану Львівщини

сесія облради

Львівська облрада звернулася до уряду щодо з проханням переглянути перспективний план Львівщини.

Сьогодні, 12 березня, на сесії Львівської обласної ради депутати проголосували за звернення до Кабінету Міністрів України щодо формування адміністративно-територіального устрою Львівської області.

"Львівська обласна рада висловлює свою тривогу щодо формування адміністративно-територіального устрою базового та районного рівнів Львівської області. Обласна рада підтримує уже створені та успішно діючі спроможні територіальні громади Львівщини, однак, беручи до уваги конфліктні та проблемні ситуації в багатьох районах області, зокрема у місті Львові, питання залишається не врегульованим" – йдеться у зверненні.

Депутати наголошують, що створення нових об’єднаних територіальних громад з населенням у 2-4 тисячі мешканців є передчасним.

"З метою запобігання виникненню неузгоджених ситуацій між громадами, просимо не допустити розподіл Львівської області в центральних органах влади з надмірними повноваженнями, що стосуються децентралізації, відкинувши будь-які соціально-економічні аргументи" – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, 24 лютого Львівська ОДА скерувала в Кабмін перспективний план формування територій громад Львівської області, яким пропонує уряду затвердити Львівську ОТГ у форматі "великого Львова". Відповідно до проекту, об'єднана Львівська ОТГ включатиме, окрім Львова, ще 15 міст і сіл. Експерти вважають, що перспективний план Львівщини розробили з порушеннями і без консультацій з громадськістю.

Протестуючи проти такого рішення, 3 березня мешканці села Сокільники, Годовиці, Басівки, а також Мурованської ОТГ, Дублян, Малехова та інших громад влаштували акцію протесту перед будівлею Львівської ОДА, 28 лютого мешканці Сокільник і Гамаліївки перекрили трасу на Львів, а 27 лютого перекрили трасу мешканці Малехівської ОТГ.

До цього, 21 лютого, у Львівській обласній раді проходила міжвідомча обласна робоча група з підготовки пропозицій щодо адмінтерустрою базового рівня Львівської області. Засідання було зірване через протести мешканців. Попереднє засідання цієї комісії відбулося 31 січня, тоді для голови Волицької сільської об'єднаної територіальної громади Марії Дик довелося викликати швидку допомогу.

Також, 11 лютого на сесії Львівської обласної ради під час обговорення питання про внесення змін до перспективного плану депутат від ВО "Свободи" Руслан Кошулинський запропонував визнати роботу Львівської ОДА у питанні формування перспективних планів об'єднання громад незадовільною.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.