Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

банк у Львові

Четвер, 4 березня 2021, 15:29

Нацбанк підвищив облікову ставку до 6,5%

банк у Львові

Національний банк України вперше за два роки підвищив облікову ставку: з 6% до 6,5% річних.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України. 

Правління Національного банку України ухвалило рішення з 5 березня цього року підвищити облікову ставку з 6% річних до 6,5% річних. Востаннє Нацбанк підвищував облікову ставку до квітня 2019 року, коли її опустили її з 18% до 17,5% річних.

У Нацбанку заявили, що підвищення ставки спрямоване на поступове повернення інфляціїї до цілі у 5% в умовах відновлення економіки. У січні зростання споживчих цін досягнуло 6,1% у річному вимірі. 

"За попередніми оцінками НБУ інфляція продовжила прискорення й у лютому. Споживча інфляція, розрахована за даними онлайн-моніторингу, перевищила прогноз НБУ а інфляційні очікування залишилися підвищеними", – йдеться у повідомленні.

На інфляцію у перші місяці 2021 року впливало подорожчання продуктів харчування та палива, посилення інфляційного тиску з боку країн-торговельних партнерів, збереження стійкого внутрішнього споживчого попиту.

Крім того, на ціни продовжили впливати ефекти від минулорічного послаблення гривні.

Нагадаємо, у січні 2020 року Нацбанк вирішив залишити облікову ставку на рівні 6%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.