Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

П'ятниця, 5 березня 2021, 10:55

Львівські муніципали отримають півмільйона гривень за охорону Садового

Львівська міськрада

Виконком затвердив перелік об’єктів, які у березні-квітні перебуватимуть під наглядом "Муніципальної варти".

Сьогодні, 5 березня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив перелік комунальних об’єктів міської ради, охорону громадського порядку та безпеки яких буде здійснювати ЛКП "Муніципальна варта" у березні-квітні 2021 року.

Два місяці комунальне підприємство охоронятиме 15 комунальних об'єктів та підприємств міста, на що з бюджету Львова передбачили 5 417 803,2 грн.

Зазначимо, під час обговорення питання члени виконкому вирішили включити у цей перелік Інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю Львова, охорона якої за два місяці вартуватиме 1,2 млн грн з бюджету міста.

За словами заступника міського голови Львова з містобудування Любомира Зубача, ЛКП "Муніципальна варта" завжди охороняла міську інспекецію ДАБІ, однак цьго разу інспекцію не включили у перелік, а в кошторисі підприємства немає коштів для замовлення охорони.

 

Це рішення мають ще подати на розгляд депутатів Львівської міської ради.

Нагадаємо, у січні-лютому цього року "Муніципальна варта" охороняла 13 комунальних об'єктів та підприємств міста вартістю 4,7 млн грн.

 

Також з червня до грудня 2020 року "Муніципальна варта" охороняла 9 об'єктів міста, на що з бюджету Львова виділили 18 млн грн, а у 2019 році підприємство отримало 22 млн грн за охорону Львівської міськради та комунальних підприємств міста.

Додамо, з 14 листопада 2019 року Павло Пец став новим директором ЛКП "Муніципальна варта". У червні 2020 року чиновника та трьох його підлеглих спіймали на хабарі за надання охоронних послуг.

У січні цього року правоохоронці завершили досудове розслідування та скерували справу до суду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.