На Львівщині збудують концесійну дорогу Краковець-Броди-Рівне

П'ятниця, 12 березня 2021, 11:31

Незабаром "Укравтодор" оголосить конкурс з відбору інвестора для будівництва маршруту Краковець – Броди – Рівне.

Про це повідомила прес-служба "Укравтодору" у Facebook. 

"Укравтодор" та компанія "Автомагістраль-Південь" підписали меморандум про підготовку пропозиції про державно-приватне партнерства у рамках проекту будівництва та експлуатації автодороги Краковець – Броди – Рівне, за винятком ділянки північного обходу Львова.

"Меморандум передбачає, що "Автомагістраль-Південь" власним коштом здійснить підготовку пропозиції про здійснення державно-приватного партнерства. Зокрема, йдеться про розробку техніко-економічного обгрунтування реалізації проекту", – йдеться у повідомленні.

За словами голови "Укравтодору" Олександра Кубракова, підписання меморандуму дозволить найближчим часом оголосити відкритий конкурс з відбору приватного інвестора для будівництва маршруту Краковець – Броди – Рівне.

"Це має бути сучасна дорога європейського рівня, яка сполучатиме столицю України з найбільшими містами Європи", – пояснив Кубраков.

В "Укравтодорі" зазначили, що для будівництва ділянки північного обходу Львова цього року буде проведено відкритий міжнародний тендер відповідно до правил і принципів МФО у рамках співробітництва із ЄБРР та Європейським інвестиційним банком.

"Обхід Львова разом із новозбудованою дорогою Краковець – Броди – Рівне створять новий транспортний коридор міжнародного значення", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у грудні 2020 року уряд встановив плату за проїзд дорогами, побудованими на умовах концесії. Вартість коливатиметься від 80 копійок до 4,6 гривень.

Раніше в "Укравтодорі" заявляли, що при розрахунку вартості проїзду першою платною дорогою від Львова до Краковця в якості орієнтира візьмуть європейські норми. Тоді наголошували, що проїзд цією дорогою може коштувати 2-3 гривні за кілометр.

Додамо, за попередніми даними, довжина дороги складатиме трохи більше 80 км. Вартість проїзду першою платною дорогою Львів – Краковець, станом на 2015 рік, передбачалася у 74 грн для легкових авто та 258 грн для вантажівок.

До того ж, 27 лютого 2018 року Верховна Рада прийняла законопроект про будівництво доріг за принципом концесії.

Мітки: будівництво доріг, дороги львівщини, концесія, львів-краковець, новини львова, Укравтодор