Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Стрийська, 45

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 12 березня 2021, 13:00

Біля ЛАЗу зведуть новий адміністративний комплекс

вул. Стрийська, 45

Виконком дозволив збудувати київській фірмі триповерховий адміністративний комплекс на вул. Стрийській, 45, що поблизу ЛАЗу.

Сьогодні, 12 березня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на реконструкцію ТзОВ "Дагмар-Інвест" нежитлової будівлі (під літерою Б-1) під адміністративну будівлю з вбудованими приміщеннями громадського харчування на вул. Стрийській, 45 у м. Львові.

Згідно із містобудівною документацією, закинуту будівлю біля Львівського автобуснгоо заводу перетворять на адміністративний центр, висота якого не перевищуватиме 17 метрів – висота існуюча висота будівлі, тому новобудова матиме три поверхи та горище. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – існуючий.

Як заявив головний архітектор міста Антон Коломєйцев, тут буде сучасний адміністративний комплекс,

"Якісь об'єкти вже готові. Тут буде і медична складова, і торгівельна, і громадська функція, ну і нові робочі місця" – розповів Коломєйцев.

За словами міського голови Львова Андрія Садового, ця земельна ділянка разом із нежитловою будівлею не належать до території Львівського автобусного заводу.

"Це не є територія автобусного заводу. А щодо території автобусного заводу, оскільки земля є у власності громади, потрібно готувати документи на міжнародний архітектурний конкурс, щоб ми розуміли, що там має бути в інтересах міста. Тому що сьогодні земля є наша, а будівлі мають різну власність і треба це все зводити воєдино" – наголосив Андрій Садовий.

Земельна ділянка, на яких збудують будинок, належать до зони Г-2 – зона центру ділової, громадської діяльності районного (місцевого) значення відповідно до детального плану території у районі вул. Стрийської.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Дагмар-Інвест" зареєстроване з 2006 року в Києві, займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. Розмір статутного капіталу підприємства становить 37 500 грн.

Власниками фірми є ТзОВ "Регіон Ріелті Груп" (Київ) та кияни Данило Данілов і Марія Магаляс. ТзОВ "Регіон Ріелті Груп" належить Данілову, офшорній компанії "Депоу Плас Лімітед" (Віргінські острови) та київській фірмі ТОВ "ВКФ "Профешинал Клас" (власники – Данило Данілов, Марія Магаляс і "Депоу Плас Лімітед").

Нагадаємо, у 2018 році Львівській міськраді дозволили приватизувати об’єкти, які входили до цілісного майнового комплексу Львівського автобусного заводу, що на вул. Стрийській, 45, однак виключно для відновлення роботи заводу. Йдеться про земельні ділянки площею 56,01 га, площею 0,304 га та 0,03 га, що перебували у власності ЗАТ "Львівський автобусний завод". 

У 2019 році львівська депутати вимагали накласти арешт на незаконно відчужене приміщення ЛАЗу та заявляли, що право власності на приміщення заводу, площею понад 20 тис. кв.м зареєстровано за невідомими особами у незаконний спосіб, а також існують факти створення ще однієї фірми-прокладки для виведення коштів з бюджету на користь російського олігарха Ігора Чуркіна.

Раніше Варіанти дослідили, що залишилось від флагмана вітчизняного автобусобудування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.